Allmän information om Limepack

Var ligger Limepack? 

Vårt kontor finns i Danmark och vårt huvudkontor ligger på Guldborgvej 25, 2000 Frederiksberg. Du är varmt välkommen att komma förbi på en kopp kaffe, men boka gärna en tid. Vi har även ett kontor i Silkeborg, här sitter vårt tekniska team. 

Är moms inkluderad i priserna?

Alla priser på hemsidan är utan moms då vi i första hand säljer till företag med momsregistreringsnummer (VAT-nummer). Vi kan även sälja till personer/företag som saknar VAT-nummer, men då tillkommer det 25% moms på priset. Observera att om du inte skickar ditt VAT-nummer vid beställning lägger vi till 25% av momsen på priset. 

Finns det några dolda kostnader?

Det finns inga dolda kostnader. Alla priser inkluderar produktion, skatter för försäljning av engångsvaror, tryckplåtar och standardleverans. 

Skickar ni en slutlig design fil innan produktion påbörjas?

Vi skickar alltid en design fil för godkännande innan produktion påbörjas. För utvalda produkter skickas en 3D-fil.

Har ni några betalningsvillkor?

Normala betalningsvillkor är betalning före produktion. I undantagsfall accepterar vi andra betalningsvillkor, detta ska diskuteras direkt med din kontaktperson på Limepack. 

Finns det möjlighet att prova produkter innan beställning?

Absolut, vi skickar mer än gärna en gratis provlåda. Fyll i prov formuläret på vår hemsida eller kontakta oss så skickar vi ut den snarast. 

Krav på design filer

Om du önskar vår hjälp med att slutöra din design, ber vi dig skicka dina design filer i vektorformat eller i en upplösning på minst 300 dpi. Detta säkerställer hög kvalitet på den slutliga designen. 

Till vilka länder erbjuder ni gratis leverans?

Vi levererar kostnadsfritt till de flesta EU-länder: Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungern, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Norge och USA. 

Vanliga frågor om pappersmuggar

Vilken tryckmetod används på era pappersmuggar?

Våra pappersmuggar trycks med två olika metoder: offsettryck och digitaltryck. Alla muggar trycks med CMYK-färger, vilket gör det möjligt att trycka din design i mängder av olika färger. Detta betyder att du kan välja oändligt många färger utan extra kostnad. 

Vad är leveranstiden?

Vi levererar vanligtvis våra pappersmuggar på mindre än 4 veckor till stora delar av Europa. Detta är den kostnadsfria leveranstiden för på pappersmuggar med offsettryck. Våra digitaltryckta pappersmuggar har en kostnadsfri leveranstid på 3 veckor. Vi erbjuder även expressleverans mot en extra avgift. Våra express pappersmuggar med enkel vägg (digitaltryck) har en leveranstid på endast 2 veckor. Så har du en kort deadline, vänligen hör av dig till oss så kan vi tillsammans hitta den optimala lösningen för dig.

Alkohol och pappersmuggar?

De flesta pappersmuggar är faktiskt inte gjorda för att klara av höga koncentrationer av alkohol. Vanligtvis är det inga problem med alkoholhalter under 5%. Men allt däröver kan försämra hållbarheten hos en vanlig pappersmugg. Vi har möjlighet att tillverka pappersmuggar som garanterat tål en hög alkoholhalt, kontakta oss om du letar efter pappersmuggar som klarar av en hög alkoholhalt.

Erbjuder ni några miljövänliga lösningar?

Våra biologiskt nedbrytbara pappersmuggar, tillverkade av endast biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara material, är det mest hållbara alternativet på marknaden idag. Dessa pappersmuggar har en vattenbaserad beläggning på insidan istället för en plastbeläggning. Detta innebär att de är helt nedbrytbara i naturen, men även återvinningsbara med pappersavfall. Våra muggar är också märkta med en "AAA"-etikett. Detta indikerar att de har en utmärkt återvinningsbarhet på 95% och kan återvinnas på alla vanliga återvinningsstationer.

Dessutom kan våra biologiskt nedbrytbara pappersmuggar tillverkas med FSC-certifierat papper mot en extra kostnad på 300 SEK. Papper som är märkt med FSC-certifieringen kommer från skogar som är återplanterade och i allmänhet sköts ansvarsfullt.

På våra vanliga pappersmuggar kan vi ersätta PE-plast på insidan av muggarna med ett lager av PLA-plast. Detta är en beläggning som är tillverkad av växtbaserade material. Även om pappersmuggar med denna beläggning är biologiskt nedbrytbara är de inte återvinningsbara och bör slängas i vanlig papperskorg eller industri kompost.

Vad är skillnaden mellan pappersmuggar med enkel- och dubbelväggar?

Pappersmuggar med dubbelväggar har två lager kartong så att de är värmebeständiga, medans pappersmuggar med enkel väggar endast har ett lager kartong. Du kan givetvis dricka varma drycker från båda mugg typerna, men vi rekommenderar muggar med dubbelväggar, då de är mer isolerade för att hålla din dryck varm.

Finns det några specifika krav på design filen?

Skicka gärna dina design filer i vektorformat eller i en upplösning på minst 300 dpi. Det är också viktigt att filen levereras i endast CMYK-färger och i hög upplösning. Dessa faktorer bidrar till att säkerställa en fantastisk utskriftskvalitet på dina pappersmuggar!

Vad är den minsta beställningskvantiteten?

Vi har en minsta beställningskvantitet på 1.000 st. pappersmuggar med tryck.

Vad är hållbarheten?

Pappersmuggar ska hålla i minst 1 år. Det är större risk att pappers muggarna spricker om det förvarats i mer än ett år.

Vanliga frågor om glassbägare

Vad är tryckmetoden?

Våra glassbägare är tryckta med den traditionella offsettryck metoden. Metoden garanterar högkvalitativa resultat i både små och stora kvantiteter. Bio-bägarna trycks med CMYK-färger i fullfärgstryck, vilket gör att du kan välja och vraka blanda näst intill obegränsat med färger när du skapar din perfekta design - helt utan någon extra kostnad. 

Finns det några specifika krav på design filen?

Skicka gärna dina design filer i vektorformat eller i en upplösning på minst 300 dpi. Det är också viktigt att filen levereras i endast CMYK-färger och i hög upplösning. Dessa faktorer bidrar till att säkerställa en fantastisk utskriftskvalitet på dina glassbägare!

Med eller utan lock?

Våra glassbägare kan tillverkas både med och utan lock. Våra glassbägare med lock finns i två storlekar; 300 ml och 480 ml. Våra glassbägare utan lock finns i fem storlekar; 100 ml, 150 ml, 200 ml, 300 ml och 400 ml. – det går att hitta plastlock som passar våra glassbägare utan lock. Vi har dock inte dessa lock i lager.

Kan locken till glassbägare tryckas på?

Ja, vi kan trycka locken på våra glassbägare - både ovanpå och på sidan - och du kan därmed designa locken precis så du vill ha dem. 

Kan glassbägare frysas?

Våra blanka och matta standard bägare kan frysas ned, men de görs som standard inte för att göra det. Vi erbjuder inte lock till våra vanliga glassbägare. Vi har några glassbägare som används för att frysas ned, som vi dessutom erbjuder lock till. Dessa kommer i storleken av Ben & Jerry's glass - ett format som vi alla känner till och älskar!

Har ni någon miljövänlig lösning för glassbägare?

Ja, vi erbjuder biologiskt nedbrytbara glassbägare där den inre plastbaserade beläggningen har bytts ut med ett vattenbaserad beläggning helt utan plast. Detta gör bägarna både återvinningsbara och komposterbara. Dessa glassbägare finns i 3 storlekar (115 ml, 180 ml och 220 ml) och är tillverkade med en blank yta.

Det går även att få en biologiskt nedbrytbar version av glassbägare som finns i 5 storlekar. Ytan på denna glassbägare är matt, precis som vår standard version. Den största skillnaden mellan dessa bägare är deras storlek, yta och leveranstid.

Vad är leveranstiden?

Våra två samarbetspartners erbjuder olika leveranstider på glassbägare:

Standard leveranstid för matta glassbägare är 7 veckor. Standard leveranstid för våra biologiskt nedbrytbara glassbägare är 4 veckor.

Vi har ofta möjlighet att erbjuda expressleverans av våra glassbägare, så har du en specifik deadline för dina glassbägare, prata gärna med din kontaktperson om dina specifika önskemål. 

Vad är den minsta beställningskvantiteten?

Minsta beställningskvantitet av våra standard glassbägare både med och utan lock är 1.000 st.

Minsta beställningskvantitet av våra biologiskt nedbrytbara glassbägare är 750 st. (kan variera beroende på storlek).

Vanliga frågor om plastmuggar

Vad är tryckmetoderna?

Vi samarbetar med två olika tillverkare av plastmuggar. Vi trycker de enkelt tryckta plastmuggarna med tampotryck, som främst används för tryck på konvexa ytor. Våra plastmuggar med enkelt tryck kan tryckas med enbart en Pantone-färg. Våra plastmuggar med 6-färgstryck är tryckta med offsettryck där muggarna kan tryckas i upp till 6 Pantone-färger.

Leveranstider?

Våra plastmuggar med enkelt tryck kan levereras på 5 veckor. Vi kan leverera plastmuggar med 6 färgtryck på 12-20 veckor.

Vad är den minsta orderkvantiteten?

För våra plastmuggar med enkelt tryck har vi en minimum orderkvantitet på 1.000 st. För våra plastmuggar med 6-färgstryck har en minimum orderkvantitet på 10.000 st. Om du har en komplex design som kräver 6 färger har vi en minsta orderkvantitet på 10.000 st.

Vad är kraven på designfilen?

Kraven är att färgerna måste vara Pantone-färger, och våra designfiler måste användas för att göra designen.

Vilken hållbarhet har plastmuggarna?

Hållbarheten ligger på 1,5 år. Detta är på grund av att plastmuggarna är gjorda av PE-plast.

Kan ni göra plastmuggar med återvunnen plast?

Vi kan göra plastmuggar med tryck i 100% återvunnen plast! Vi har då en minsta orderkvantitet på 100.000 st. – Alla våra plastmuggar är dock gjorda av 50% återvunnen plast.

Har ni en miljövänlig lösning?

Vi kan göra biologiskt nedbrytbara och komposterbara plastmuggar. Dessa har en minsta ordermängd på 25.000 st. 

Vanliga frågor om papperssugrör

Vad är utskrifts metoden för våra papperssugrör?

Våra papperssugrör är flexotryck och kan tryckas med upp till 2 Pantone-färger utan extra kostnad. Vi kan trycka sugrören med 6 olika färger: svart, vit, grön, blå, röd och mörk gul. Sugrören trycks innan de viks, vilket innebär att designen är heltäckande! 

Är våra papperssugrör komposterbara?

Våra flexotryckta papperssugrör är tillverkade av 100% papper och livsmedelsgodkänt lim, vilket gör dem komposterbara i naturen. Även om det tar cirka 6 månader för sugrörna att naturligt bryta ner i naturen, uppmuntrar vi dig inte slänga dem i naturen, utan i papperskorgen. På så sätt bryts det ned snabbare eller kan till och med återvinnas om det skickas till rätt återvinningsanläggning.

Hur lång hållbarhet har papperssugrör?

Eftersom våra papperssugrör är tillverkade av ett tjockare papper tål de upp till 2 timmar i dryck utan att bli fuktiga eller mjuka. Detta betyder naturligtvis också att smaken av papper inte kommer att förstöra din kunds upplevelse.

Vad är leveranstiden?

Våra papperssugrör har en leveranstid på 7 veckor. 

Vad är den minsta orderkvantiteten?

De flexotryckta papperssugrören har en minsta orderkvantitet på 10 000 st.

Vanliga frågor om matbägare

Hur trycker ni på matbägare?

Vi trycker våra matbägare med offsettryck och färgerna som används är CMYK-färger. Det betyder att vi kan använda så många färger du vill i designen, utan extra kostnad!

Kan locken på matbägarna tryckas?

Locken på matbägarna kan tryckas! De kan både tryckas på toppen och på den lilla randen på sidan.

Kan matbägare användas till både varm och kall mat?

Matbägare kan användas både till varm och kall mat. Locken är utmärkta för att hålla maten varm, om den behöver transporteras. Matbägarna kan faktiskt också användas för att frysa ned mat eller soppor om du vill göra det möjligt för dina kunder att ta hem, värma upp och äta maten hemma.

Vilken hållbarhet har era matbägare?

Matbägarnas hållbarhet ligger på 1 år efter att de har tillverkats. De kan fortfarande användas efter 1 år, men då finns en risk för att de börjar läcka.

Kan matbägare användas till dryck/godis/alkohol?

Matbägarna är belagda med ett litet lager PE-plast på insidan och i locken. Det gör att de kan användas till dryck och godis utan problem. De kan även användas till produkter som innehåller alkohol, så länge alkoholhalten inte överstiger 5%.

Vad är minsta orderkvantitet?

För både bägare och lock gäller minsta orderkvantitet 1000 st. Lock och bägare köps separat.

Vad är leveranstiden?

Vår standard leveranstid för matbägare är 7 veckor efter att designen är godkänd och vi har mottagit en betalning.

Vanliga frågor om smörpapper

Hur görs trycket på smörpappret och matpappret?

Smörpappret och matpappret trycks med två olika metoder. Smörpappret är tryckt med offsettryck och färgerna som används kan vara både Pantone eller CMYK beroende på hur många färger du vill ha i designen. Matpappret är tryckt med flexotryck, vilket gör att vi kan spara tryckplåtarna till nästa tryckjobb. Färgerna som används för matpapper är Pantone-färger. Däremot kan vi använda CMYK-färger i särskilda fall.

Kan jag trycka på båda sidor av papperet?

Både mat- och smörpapper kan endast tryckas på ena sidan, eftersom den andra sidan är gjord för att hålla maten. Trycket reflekteras dock på andra sidan, eftersom pappret är ganska tunt.

Innehåller matpappret och smörpappret fluorerade ämnen?

Vårt matpapper och smörpapper är tillverkade utan fluorerade ämnen. Matpappret är belagt med plast och smörpappret är tillverkat med livsmedelssäkert papper. Vi har även dokument från våra tillverkare som skriver under på att våra produkter inte innehåller fluorerade ämnen.

Kan smörpappret och matpappret göras i andra storlekar?

Vårt smörpapper är alltid tryckt i storleken 500x335mm, men vi kan klippa det i den storlek du vill så länge som minsta snitt är 10x10 cm. Vi kan även erbjuda ett dubbel ark på 500x700 mm för dubbel kostnad. Matpapper skrivs ut i rullar och klipps sedan till ark. Vi erbjuder våra standardsnitt 400x300 mm och 500x400 mm, men vi kan göra dem i mindre eller större storlekar och anpassar priset efter hur många kg du får. Hör av dig till oss för att få kostnadsförslag på dina specifika mått. 

Kommer mat- och smörpappret i ark?

Mat- och smörpappret kommer normalt sett i ark.

Kan matpappret komma i rullar?

Vi kan göra matpapperet i rullar på antingen 100 m, 200 m eller 250 m, om du vill klippa papperet själv när det ska användas. Bredden på rullarna kan anpassas, men vi gör dem vanligtvis i bredden 400 mm.

Kan papperet användas till grillar och värmas?

Eftersom vårt smörpapper inte är belagt med något som kan börja smälta kan det användas till grillar eller för att värmas på annat sätt. Vårt matpapper kan inte användas för grillning eller uppvärmning eftersom det är belagt med plast och kan smälta.

Kan en matpappret användas till ost?

Ja, vårt matpapper kan användas för att packa ost i. Vi har hjälpt flera kunder med att få sin ost inslagen i papper utan fluorerade ämnen – det är ett av huvudsyftena med att få matpappret i rullar istället för i ark.

Vilken hållbarhetstid har papperet?

Både matpappret och smörpappret har en hållbarhet på minst ett år. Bläcket på pappret löses aldrig upp men kvaliteten på papperet kan sänkas i särskilda fall om det används efter ett år. Det kan såklart fortfarande användas för att servera smörgåsar, hamburgare, kakor och annan mat i.

Är matpappret och smörpappret nedbrytbara?

Smörpappret är inte belagt med plast eller annat material som inte kan brytas ned och är därmed nedbrytbart i naturen. Eftersom det däremot inte är gjort av 100% papper rekommenderar vi ändå att det slängs som standardavfall. Eftersom vårt matpapper är belagt med plast för att bättre kunna hålla fet mat så kan det inte brytas ned i naturen.

Kan de olika papperstyperna göras som FSC-certifierade?

Vi kan tillverka vårt smörpapper av FSC-certifierat papper. Då har vi en minsta orderkvantitet på 100.000 st. från vår tillverkare av smörpapper. Vår tillverkare av matpapper erbjuder dessvärre inte möjligheten till FSC-certifierat papper.

Vad är den minsta orderkvantiteten?

Minsta orderkvantitet för smörpapper ligger på 1000 st. Matpapper har minsta orderkvantitet 30.000 st. för 500x400 mm och 50.000 st för 400x300 mm.

Vad är leveranstiden på smörpapper och matpapper?

Standard leveranstid för vårt smörpapper är 4 veckor. Däremot kan vi leverera smörpappret på 2 veckor med expressleverans. Vårt matpapper har som standard en leveranstid på 9 veckor.

Vanliga frågor om popcornbägare

Hur trycker ni popcornbägare?

Vi trycker våra popcornbägare med offsettryck och med CMYK-färger. Du kan därför i din design få hur många färger du vill!

Kan ni trycka i botten av era popcornbägare?

Vi kan trycka överallt på våra popcornbägare, vilket betyder att de också kan tryckas i botten av bägarna.

Har ni större storlekar än 3l?

Vi erbjuder storlekar som är större än 3l - vi har storlekar upp till 6 liter – men dessa storlekar har en minsta ordermängd på 10.000 st eftersom de främst används av biografer och teatrar.

Vad är skillnaden mellan automatisk och manuell botten?

Skillnaden mellan automatisk och manuell botten är att du inte behöver vika den automatiska botten själv, medan du med den manuella botten behöver vika den själv. Om du vill spara tid bör denna skillnad övervägas!

Är popcornbägare belagda?

Våra popcornbägare är inte belagda med plast eller dylikt – de är till 100% gjorda av papper! Ytan är blank vilket gör att papperet känns mer robust.

Vad är hållbarhetstiden för popcornbägare?

Hållbarheten på våra popcornbägare är minst 2 år från och med tillverkning.

Vad är den minsta orderkvantiteten?

Oavsett storlek är minsta orderkvantitet för våra popcornbägare 200 st. 

Vad är leveranstiden för popcornbägare?

Leveranstiden för popcornbägare är 5 veckor.

Vanliga frågor om våtservetter

Hur trycker ni våtservetter?

Våtservetternas förpackningar är tryckta med Pantone-färger och kan tryckas i upp till 4 olika färger. Tryckmetoden som används är flexotryck.

Kan ni trycka på själva våtservetten?

Vi kan inte trycka på själva våtservetten; vi kan bara trycka på servettens förpackning.

Har ni andra storlekar än 60x100 mm?

Vi har andra storlekar än 60x100 mm! Vi har storlekarna 50x120 mm och 60x80 mm. Är du ute efter andra storlekar än dessa kan vi också erbjuda andra storlekar, då blir orderkvantitet för dessa storlekar högre än vår standardkvantitet.

Vad är storleken på våtservetterna?

Våtservetterna är 140x200mm.

Kan ni göra förpackningar med flera våtservetter i?

Vi kan tyvärr inte göra förpackningar med flera våtservetter i. Vi kan bara göra förpackningar med en våtservett i.

Vilka dofter erbjuder ni på våtservetterna?

Våra tre standarddofter är citron, tvål och alkohol (70 % alkohol). Vi har utöver våra standarddofter även aloe vera och mandarin men eftersom majoriteten av våra kunder väljer de andra dofterna har vi valt att bara ha dem tre som standard.

Gör ni antibakteriella våtservetter?

Våra alkoholhaltiga våtservetter har inte testats som antibakteriella, men eftersom de består av 70% alkohol finns en god chans att de är det.

Vad är den vanligaste ytan på våtservetterna?

De vanligaste ytorna på våra våtservetter är kraft, matt eller glansig. Populärast bland våra kunder är dem i ytan papper/matt.

Vad är den minsta orderkvantiteten?

Minsta orderkvantitet för våra våtservetter ligger på 5000 st.

Vad är leveranstiden för våtservetter?

Vår standard leveranstid på våtservetter är 7 veckor från och med godkännande och vi har fått en betalning.

Vanliga frågor om hamburgareboxar

Hur skriver man ut hamburgare lådorna?

Tryckmetoden som används för våra hamburgare lådor är offsettryck. Vi trycker våra hamburgare lådor med CMYK-färger, vilket gör att du kan inkludera och blanda hur många färger du vill utan extra kostnad. Vi kan även trycka din design på insidan av våra hamburgare kartonger, dock tillkommer det då extra avgift.

Är hamburgare lådorna återvinningsbara?

Hamburgare lådorna är fettsäkra och tillverkas utan någon plastbeläggning, vilket gör dem både återvinningsbara och komposterbara. Hamburgare lådorna kan även tillverkas med PE-beläggning för att se till att de är extra resistenta mot fett och andra flytande livsmedel, detta innebär dock att det inte kommer vara varken komposterbara eller återvinningsbara.

Går det att få hamburgare lådorna i andra storlekar?

Standardstorleken på hamburgare lådorna är 117 mm x 117 mm x 80 mm, men det går att tillverka dem i både mindre och större storlekar. Vänligen kontakta oss med dina specifika storleks önskemål.

Vad är den minsta orderkvantiteten?

Vi har en minsta order kvantitet på 5.000 st. på våra hamburgare lådor.

Vad är leveranstiden?

Våra skräddarsydda hamburgare lådor har en leveranstid på 14 veckor.

Vanliga frågor om papperspåsar

Vad är tryckmetoden för papperspåsarna?

Tryckmetoden som används för våra papperspåsar är flexotryck. Vi kan trycka papperspåsarna med upp till 4 standardfärger av Pantone, men även med vita och metalliska färger om så önskas. Observera att priserna skiljer sig beroende på hur många färger du önskar i din design.

Kan papperspåsarna tillverkas i storlekar utöver standard storlekarna?

Absolut, papperspåsarna kan tillverkas i flera olika storlekar. Våra 6 standardstorlekar är 8L, 12L, 13L, 15L, 16L och 24L, men vi kan givetvis anpassa våra papperspåsar till den storlek som passar just dina behov. Vänligen kontakta oss med dina specifika storleks önskemål.

Vad är utskriftsområdet för papperspåsarna?

Tryckytan täcker som standard 30% av papperspåsen, och denna täckning är på både fram- och baksidan. Vi kan dessvärre inte trycka något på botten av papperspåsarna. Skulle du önska en täckning på större än 30% av dina papperspåsar, vänligen kontakta oss och fråga efter pris.

Är papperspåsarna naturligt komposterbara?

Våra papperspåsar är i första hand gjorda av papper, vilket innebär att de är nedbrytbara i naturen. Vi uppmanar dig dock inte att slänga dem i naturen, utan i soporna. 

Vad är den minsta orderkvantiteten?

Vi har en minsta orderkvantiteten av våra papperspåsar ligger på 3.000 st.

Vad är leveranstiden?

Våra specialtryckta papperspåsar har en leveranstid på 13 veckor.

Vanliga frågor om hamburgerfickor

Vad är tryckmetoden på våra hamburgerfickor?

Tryckmetoden som används för hamburgerfickor är flexotryck. Vi trycker våra hamburgerfickor med Pantone-färger, och du kan ha upp till 2 färger i din design. Om du vill inkludera mer än 2 färger är detta också möjligt, dock kommer den minsta orderkvantiteten att vara högre - uppskattningsvis runt 100.000 st.

Kan hamburgerfickorna tillverkas i andra storlekar?

Våra hamburgerfickor tillverkas främst i standardstorleken 16,5 cm x 15 cm, dock kan vi tillverka dem i både mindre och större storlekar om du så önskar. Observera att en sida av hamburgerfickan kommer vara 1,5 cm längre än den andra.

Vad är tryck täckningen på hamburgerfickorna?

Våra hamburgerpåsar har en standard tryck täckning på 30%, men vi erbjuder även full tryck täckning. Då är minsta orderkvantitet 100.000 st.

Är hamburgerfickorna fettåliga?

Hamburgerfickorna är som standard belagda med ett PE-skikt, vilket gör dem extra motståndskraftiga mot fet mat och säkerställer att de inte löses upp. Hamburgerfickorna kan dock även tillverkas utan plast skiktet, vilket då innebär att de är både komposterbara och återvinningsbara.

Vad är den minsta orderkvantitet?

Minsta orderkvantitet för våra hamburgerfickor är 35.000 st. minsta kvantitet påverkas dock av hur många färger du önskar i din design.

Vad är leveranstiden?

Leveranstiden på våra specialtryckta hamburgerfickor är 9 veckor efter godkänd design och betalning.

Vad är hållbarheten?

Våra specialtryckta hamburgerpåsar har en hållbarhet på 1 år och kvaliteten kommer inte att minska med tiden.

Vanliga frågor om wok boxar

Hur trycker vi våra wok boxar?

Tryckmetoden för wok boxar är offset, och eftersom vi trycker med CMYK-färger gör detta att du kan ha med ett oändligt antal färger i din design utan någon extra kostnad. Ytan på wok boxarna är blank.

Är wok boxarna fett tåliga?

Våra nudellådor kan innehålla både kalla och varma rätter eftersom de är PE-belagda på insidan, detta säkerställer även att de inte löses upp.

Finns det en biologiskt nedbrytbar version?

Ja, våra wok boxar kan tillverkas med 295g plastfritt papper, men observera att den biologiskt nedbrytbara versionen har en matt yta istället för en blank. Utan plast skiktet på insidan är wok lådorna både komposterbara och återvinningsbara, trots detta uppmanar vi dig inte att slänga dem i naturen.

Vad är den minsta orderkvantiteten?

Våra specialtryckta wok boxar har en minsta orderkvantitet på 1.000 st.

Vad är leveranstiden?

Wok boxarna har en leveranstid på 4 veckor.

Vanliga frågor om brödpåsar

Hur trycker vi våra brödpåsar?

Tryckmetoden för våra brödpåsar är offsettryck och vi använder oss av Pantone-färger. Du kan välja upp till 4 Pantone-färger, men observera att priset varierar beroende på antalet färger i din design. Brödpåsarna kan även tryckas med metalliska färger vid en orderkvantitet på minst 30.000 st.

Kan man trycka överallt på brödpåsarna?

Ja, vi trycker över hela brödpåsarna. Om du vill ha din logotyp tryckt på båda sidor, eller vill att din design ska täcka hela brödpåsen gör vi detta utan extra kostnad.

Går det att få brödpåsarna i andra storlekar?

Ja, våra brödpåsar kan tillverkas i specialstorlekar vid beställningar på mer än 50.000 st. Vänligen kontakta oss med dina specifika storlek önskemål.

Är brödpåsarna återvinningsbara och komposterbara?

Brödpåsarna är i första hand tillverkade av papper, vilket gör dem komposterbara i naturen. Eftersom de är plastfria är de tekniskt sett även återvinningsbara, men vissa återvinningssystem tillåter dock inte förpackningar som varit i kontakt med livsmedel.

Vad är den minsta orderkvantiteten?

Våra brödpåsar med tryck har en minsta orderkvantitet på 10.000 st.

Vad är leveranstiden?

Leveranstiden på våra brödpåsar är 9 veckor.

Vanliga frågor om pommesbägare

Hur trycks pommesbägare?

Vi trycker våra pommesbägare med offsettryck och använder CMYK-färger. Detta gör att du kan välja hur många färger du vill ha med i din design utan extra kostnad. Pommesbägarna kan tryckas överallt, men om du vill ha din logotyp/design tryckt på sidorna är det viktigt att notera att pommesbägarna tillverkas genom att man limmar ihop sidorna på fram- och baksidan, vilket kan resultera i den skärs över mitten.

Är pommesbägarna fett beständiga?

Pommesbägarna tillverkas som standard utan beläggning men är fettbeständiga. Om du är orolig för att pommesbägarna läcker på grund av fett, har vi möjlighet att tillverka dem med PE-beläggning.

Finns pommesbägarna endast i en standardstorlek?

Våra pommesbägare tillverkas i standardstorleken 10,7 cm x 4,95 cm x 8,5 cm, men är helt anpassningsbara och kan tillverkas i både mindre och större storlekar. Vänligen kontakta oss med dina specifika önskemål. 

Vad är den minsta orderkvantiteten?

Pommesbägarna har en minsta orderkvantitet på 5.000 st.

Vad är leveranstiden?

Leveranstiden på pommesbägare med tryck är 14 veckor.

Vanliga frågor om strutar för bubbelvåfflor

Hur trycks strutarna?

Våra strutar för bubbelvåfflor är tryckta med CMYK-färger, vilket innebär att du kan inkludera alla färgkombinationer du vill ha i din design - utan extra kostnad. Tryckmetoden är offsettryck, vilket alltid säkerställer ett högkvalitativt tryck.

Vilken storlek ska jag välja för min produkt?

Alla 3 storlekar av matstrutarna är lämpliga för samma produkter, men det är viktigt att notera att mellan struten och små/stora strutar skiljer sig något från varandra. De små och stora storlekarna kommer med två flikar ovanpå, så att struten kan stängas för att hålla maten varm. De har även perforerade linjer, vilket gör att en del av struten enkelt kan rivas av. De medelstora strutarna har en upphöjd rygg för att stödja maten.

Är strutarna återvinningsbara?

Strutarna är tillverkade utan något plastskikt på insidan, detta gör att dem är både återvinningsbara och komposterbara i naturen.Det går att tillverka strutarna med PE-beläggning, detta innebär dock att strutarna inte längre är varken återvinningsbara eller komposterbara.

Vad är den minsta orderkvantiteten?

Våra strutar för bubbelvåfflor har en minsta beställningskvantitet på 5 000 st.

Vad är leveranstiden?

Strutarna för bubbelvåfflor har en leveranstid på 6 veckor.

Vanliga frågor om salladsskålar

Vilken tryckmetod används för våra salladsskålar?

Tryckmetoden som används för våra salladsskålar är offsettryck. Vi trycker våra salladsskålar med CMYK-färger, vilket gör att du kan välja och blanda färger fritt för din design.

Vad är skillnaden mellan de två olika typerna av salladsskålar?

Vi samarbetar med två olika tillverkare, därför erbjuder vi två alternativ för salladsskålar.

Vår standard salladsskål finns i 3 storlekar: 750 ml, 1100 ml, och 1300 ml, medan vår andra salladsskål endast finns i storleken 1300 ml. Våra alternativa salladsskålar är inte bara en billigare lösning till våra vanliga salladsskålar, utan har också en snabbare leveranstid och en lägre minsta orderkvantitet. Båda våra salladsskålar kommer med en matt yta.

Finns det lock tillgängliga?

Vi erbjuder genomskinliga plastlock till våra salladsskålar i storlekarna 750 ml (150 mm) och 1100+ ml (180 mm). De 180 mm breda plastlocken passar våra 1100 ml och 1300 ml skålar.

Är salladsskålarna lämpliga för varm mat?

Ja, salladsskålarna passar även varm mat. Men observera att plastlocken inte klarar mer än 40 grader eftersom det finns risk att de börjar smälta.

Kan salladsskålarna frysas?

Ja, båda våra salladsskålar är lämpliga att frysa.

Är salladsskålarna återvinningsbara?

Båda våra salladsskålar är belagda med ett tunt lager PE-plast på insidan, vilket säkerställer att de inte läcker. Denna beläggning gör dessvärre också att papperet inte är nedbrytbart, detta innebär att det inte kan brytas ned i speciella industrianläggningar.

Vad är leveranstiden?

Standard leveranstiden för våra salladsskålar i 3 storlekar är 10 veckor, medan standard leveranstiden för våra 1300 ml salladsskålar är 5 veckor. Ibland är det möjligt för oss att leverera pappers skålarna ännu snabbare, så har du en kort deadline kan du alltid kontakta oss, så hittar vi tillsammans den bästa lösningen för dig.

Vad är den minsta orderkvantiteten?

Våra standard salladsskålar har en minsta orderkvantitet på 3.600 st. Salladsskålarna på 1.300 ml har en minsta beställningskvantitet på 1.080 st.

Vad är hållbarheten?

Våra salladsskålar med tryck har en hållbarhet på cirka 18 månader.

Vanliga frågor om sushiboxar 

Hur trycks sushiboxarna?

Vi trycker våra sushiboxar med offsettryck och CMYK-färger, detta gör att du kan kombinera ett obegränsat antal färger för din design utan extra kostnad.

Är sushiboxarna återvinningsbara?

Våra sushi lådor är tillverkade med en PE-beläggning på insidan, detta gör att de klarar av både kalla och varma måltider, men det säkerställer även att de inte läcker. Eftersom sushi lådorna är gjorda med detta plastskikt är de varken biologiskt nedbrytbara eller återvinningsbara. Fönstren på sushi lådorna är tillverkade av PET-plast och kan återvinnas.

Går det att få sushi lådorna i andra storlekar?

Absolut, sushi lådorna med fönster finns i två standardstorlekar: liten (160 x 103 x 45 mm), och stor (241 x 103 x 45 mm). Men vi kan även tillverka dem i andra storlekar, kontakta oss gärna om du har några speciella önskemål!

Vad är den minsta orderkvantiteten?

Sushi lådorna har en minsta orderkvantitet på 5.000 st.

Vad är leveranstiden?

Leveranstiden för våra specialtryckta sushi boxar är 14 veckor.

Vanliga frågor om servetter

Hur trycks servetterna?

Våra servetter är tryckta med flexotryck och vi använder Pantone-färger. Du kan inkludera upp till 2 standardfärger av Pantone. Skulle du vilja inkludera fler färger i är detta också möjligt, dock ligger då minsta order kvantitet på 100.000 st.

Vilken typ av papper är servetterna tillverkade av?

Papperet är tillverkat av jungfruliga fibrer och är dessutom klorfritt. Papperet tillverkas i Skandinavien.

Går det att beställa servetterna i andra färger?

Ja, våra standard servetter är vita, men det är också möjligt att tillverka dem i andra färger. Detta kräver dock en högre minsta orderkvantitet på 500.000 st.

Vad är tryck täckningen?

Servetterna har en maximal bläckteckning på 30%, men vi kan producera dem med full tryck täckning vid minsta beställningskvantitet på 108.000 st.

Kan servetterna tillverkas som FSC-certifierade?

Ja, det är möjligt att göra servetterna av FSC-certifierat papper mot en extra avgift på 30 euro och en högre minsta orders kvantitet på 50.000 st.

Kan jag beställa servetterna i andra storlekar?

Våra servetter finns tillgänliga i två standardstorlekar: 330 x 330 mm (även kallad "lunchservetter”), och 400 x 400 mm (även kallad “middagsservetter”), men kan även tillverkas i storleken 250 x 250 mm. Denna storlek är dock endast tillgänglig vid beställningar över 100.000 st.

Vad är leveranstiden?

Leveranstiden för våra servetter är 10 veckor.

Vad är den minsta orderkvantiteten?

Servetterna har en minsta ordermängd på 25.000 st.