Generell information om att jobba tillsammans med Limepack

 1. Var finns Limepack?
  Vi har våra kontor i Köpenhamn och har vårt huvudkontor beläget på Esromgade 15 i Nørrebro. Det är alltid välkommet att svänga förbi för en kopp kaffe, men boka gärna in ett möte i förväg. Vi har även ett kontor i Aarhus, där vårt tech-team håller hus. 

 2. Är moms inkluderat i priserna?
  Alla priser på hemsidan är exklusive moms då vi i första hand säljer till andra organisationer med momsnummer. Vi kan sälja till personer/organisationer som inte har momsnummer, men då tillkommer 25% moms på priset. Observera att om du inte skickar ditt momsnummer vid beställning lägger vi till 25% moms på priset.

 3. Finns det några dolda kostnader?
  Det finns inga dolda kostnader. Våra priser inkluderar produktion, skatter för försäljning av engångsvaror, tryckplåtar och standardleverans. 

 4. Får jag en designfil för godkännande innan produktionen påbörjas?
  Vi skickar en designfil för granskning och godkännande innan produktionen påbörjas. För särskilda produkter får du en 3D-proof. 

 5. Vilka är betalningsvillkoren?
  Betalningsvillkoren gäller betalning innan produktion. I särskilda fall, accepterar vi andra betalningsvillkor. Detta kan diskuteras och sker i överenskommelse med din kontaktperson. 

 6. Kan jag få ett gratisprov?
  Ja, vi skickar gärna ett gratisprov! Fyll i formuläret för gratisprover eller kontakta oss så skickar vi det till dig. 

 7. Krav på designfiler?
  Skicka gärna dina designfiler som vector eller med minst 300 dpi i bilderna om du behöver vår hjälp med att göra din design. Detta säkerställer hög kvalitet när vi sedan gör trycket.

 8. Vilka länder levererar ni till avgiftsfritt?
  Vi levererar avgiftsfritt till de flesta EU-länder. Vi levererar till Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungern, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Norge, USA och Storbritannien.  

Vanliga frågor om pappersmuggar

 1. Vilken tryckmetod använder ni på pappersmuggar?
  På våra pappersmuggar använder vi offsettryck. Vi använder CMYK-färger som gör att vi kan trycka i alla regnbågens färger, helt gratis!

 2. Vad är leveranstiden?
  Leveranstiden ligger på tre veckor till större delen av Europa. Vi kan även leverera express på endast 7 dagar, då mot en extra avgift för expressleverans. Om du har en deadline, diskutera gärna detta med din kontaktperson så gör vi vårt yttersta för att nå den. 

 3. Alkohol och pappersmuggar?
  De flesta pappersmuggar är faktiskt inte gjorda för att hålla höga koncentrationer av alkohol. Det är sällan ett större problem med alkoholhalter under 5%. Dock kan allt över det drastiskt försämra hållbarheten hos en vanlig pappersmugg. Vi kan göra pappersmuggar som garanterat tål en hög alkoholkoncentration om så önskas.

 4. Har ni en miljövänlig lösning?
  Vi har möjlighet att tillverka våra pappersmuggar i biologiskt nedbrytbart material, vilket innebär att vi då byter ut vår PE-plast mot PLA-plast. Då kan pappersmuggarna brytas ned i speciella industrianläggningar. Våra BIO pap-muggar är även gjorda av FSC-certifierat papper, vilket innebär att pappret som används kommer från skogar som planteras om och att de anställda har goda förutsättningar.

 5. Är pappersmuggar nedbrytbara?
  Våra pappersmuggar är inte nedbrytbara i naturen, oavsett bio- eller standardmuggar, och måste därmed slängas. Det som normalt sker med pappersmuggar är att de förbränns som biobränsle och omvandlas till energi.

 6. Är pappersmuggar återvinningsbara?
  Våra pappersmuggar är inte återvinningsbara. Eftersom de används till mat kan produkterna inte återvinnas.

 7. Vad är skillnaden mellan enkel- och dubbelvägg?
  Dubbla pappersmuggar har två lager kartong så att de är värmebeständiga, medan enkla pappersmuggarna har ett lager kartong. Du kan fortfarande dricka varma drycker från båda typer, men vi rekommenderar att du använder de dubbla pappersmuggarna, eftersom de bättre isolerar och håller dryckerna varma.

 8. Finns det några krav på designfilen?
  Det är viktigt att designfilen levereras i CMYK-färger.

 9. Vad är den minsta orderkvantiteten?
  För pappersmuggar med logotyp har vi en minimum ordermängd på 1000 st. 

 10. Vad är hållbarheten?
  Minsta hållbarhet ligger på 1 år. Det är större risk att pappersmuggarna spricker när 1 år har passerat.

Vanliga frågor om glassbägare

 1. Vad är tryckmetoden?
  Vi använder offsettryck på båda typer av glassbägare. Färgerna som används att trycka med är CMYK-färger.

 2. Vad är leveranstiden?
  Standard leveranstid för glassbägare med och utan lock är 4 veckor. Om du har en deadline för dina glassbägare kan du prata med din kontaktperson om det specifika datumet, så kan vi göra det snabbare!  

 3. Vad är kraven på designfilen?
  Det är viktigt att designfilen levereras i endast CMYK-färger.

 4. Vad är den minsta orderkvantiteten?
  Minsta orderkvantitet beror på storleken på bägaren, men det lägsta antal som vi kan leverera ligger på 1000 st.

 5. Vad är hållbarheten?
  Minsta hållbarhet är 1 år. När hållbarhetsperioden överstiger 1 år har bägarna större chans att börja läcka.

 6. Med eller utan lock?
  Våra glassbägare kan göras både med lock och utan lock. Våra glassbägare med lock finns i två storlekar; 300 ml och 480 ml. Våra glassbägare utan lock finns i fem storlekar; 100 ml, 150 ml, 200 ml, 300 ml och 400 ml. Ibland går det att hitta plastlock som passar våra glassbägare utan lock. Vi har inte dessa lock i lager.

 7. Kan locken till era glassbägare tryckas på?
  Ja, vi kan trycka locken på våra glassbägare - både ovanpå och på sidan - och du kan därmed designa locken precis så du vill ha dem. 

 8. Kan era glassbägare frysas?
  Våra blanka och matta standardbägare kan frysas ned, men de görs som standard inte för att göra det. Vi erbjuder inte lock till våra vanliga glassbägare. Vi har några glassbehållare som används för att frysas ned, som vi dessutom erbjuder lock till. Dessa kommer i storleken av Ben & Jerry's glass - ett format som vi alla känner till och älskar!

 9. Är glassbägare nedbrytbara?
  Våra glassbägare kan inte brytas ned vare sig i naturen eller på deponier. Eftersom glassbägarna är belagda med ett tunt lager plast inuti, behöver de skickas till speciella nedbrytningsanläggningar, vilket inte är särskilt vanligt. Eftersom glassbägarna används för mat, tar ofta inte dessa anläggningar emot dem eftersom rengöringsprocessen är väldigt annorlunda gentemot andra produkter. Glassbägare förbränns därför normalt som biobränsle och används till att producera energi med.

 10. Har ni en miljövänlig lösning på era glassbägare?
  Vi har ingen miljövänlig lösning för våra glassbägare. Som standard kan vi tyvärr inte göra dem i en bio-version eller med FSC-certifierat papper. Vi kan däremot tillverka glassbägare med FSC-certifierat papper med en ordermängd på minst 100 000 st.

Vanliga frågor om plastmuggar

 1. Vad är tryckmetoderna?
  Vi samarbetar med två olika tillverkare av plastmuggar. Vi trycker de enkelt tryckta plastmuggarna med tampotryck, som främst används för tryck på konvexa ytor. Våra plastmuggar med enkelt tryck kan tryckas med enbart en Pantone-färg. Våra plastmuggar med 6-färgstryck är tryckta med offsettryck där muggarna kan tryckas i upp till 6 Pantone-färger.

 2. Leveranstider?
  Våra plastmuggar med enkelt tryck kan levereras på 3 veckor. Vi kan leverera plastmuggar med 6 färgtryck på 4-6 veckor.

 3. Vad är den minsta orderkvantiteten?
  För våra plastmuggar med enkelt tryck har vi en minimum orderkvantitet på 1000 st. För våra plastmuggar med 5-färgstryck har en minimum orderkvantitet på 5000 st. Om du har en komplex design som kräver 6 färger har vi en minsta orderkvantitet på 10.000 st.

 4. Vad är kraven på designfilen?
  Kraven är att färgerna måste vara Pantone-färger, och våra designfiler måste användas för att göra designen.

 5. Vilken hållbarhet har plastmuggarna?
  Hållbarheten ligger på 1,5 år. Detta är på grund av att plastmuggarna är gjorda av PE-plast.

 6. Kan ni göra plastmuggar med återvunnen plast?
  Vi kan göra plastmuggar med tryck i 100% återvunnen plast! Vi har då en minsta orderkvantitet på 100.000 st. – Alla våra plastmuggar är dock gjorda av 50% återvunnen plast.

 7. Har ni en miljövänlig lösning?
  Vi kan göra biologiskt nedbrytbara och komposterbara plastmuggar. Dessa har en minsta ordermängd på 25 000 st. 

Vanliga frågor om papperssugrör

 1. Kan man trycka på papperssugrör?
  Vi kan trycka på våra papperssugrör! Vi erbjuder papperssugrör i tryck från minimum 5000 st. Sugrören trycks innan de viks, vilket innebär att designen är heltäckande! 

 2. Hur lång är leveranstiden för papperssugrör med tryck?
  Vi har en standard leveranstid på 3 veckor för både papperssugrör med eller utan specialtryck.

 3. Vad är den minsta orderkvantiteten för papperssugrör?
  Vi har en minsta orderkvantitet på 3250 st. stora papperssugrör utan specialtryck, och 5000 st. standard papperssugrör utan anpassat tryck.Vi har som minsta orderkvantitet 5000 st. för papperssugrör med anpassat tryck oavsett vilken typ det är.

 4. Är papperssugrör komposterbara?
  Papperssugrör är gjorda av 100% papper och livsmedelsgodkänt lim. Det tar 6 månader att bryta ned sugrören i naturen. Trots detta, rekommenderar vi ändå att du slänger dem med soporna eftersom de där bryts ned snabbare eller till och med kan återvinnas om de skickas till rätt återvinningsanläggning.

 5. Kan ni göra andra storlekar än standardstorlekarna?
  Ja, vi kan både göra papperssugrören längre, kortare eller bredare. Det är upp till dig! 

Vanliga frågor om matbägare

 1. Hur trycker ni på matbägare?
  Vi trycker våra matbägare med offsettryck och färgerna som används är CMYK-färger. Det betyder att vi kan använda så många färger du vill i designen, utan extra kostnad!

 2. Kan locken på matbägarna tryckas?
  Locken på matbägarna kan tryckas! De kan både tryckas på toppen och på den lilla randen på sidan.

 3. Kan matbägare användas till både varm och kall mat?
  Matbägare kan användas både till varm och kall mat. Locken är utmärkta för att hålla maten varm, om den behöver transporteras. Matbägarna kan faktiskt också användas för att frysa ned mat eller soppor om du vill göra det möjligt för dina kunder att ta hem, värma upp och äta maten hemma.

 4. Vilken hållbarhet har era matbägare?
  Matbägarnas hållbarhet ligger på 1 år efter att de har tillverkats. De kan fortfarande användas efter 1 år, men då finns en risk för att de börjar läcka.

 5. Kan matbägare användas till dryck/godis/alkohol?
  Matbägarna är belagda med ett litet lager PE-plast på insidan och i locken. Det gör att de kan användas till dryck och godis utan problem. De kan även användas till produkter som innehåller alkohol, så länge alkoholhalten inte överstiger 5%.

 6. Vad är minsta orderkvantitet?
  För både bägare och lock gäller minsta orderkvantitet 1000 st. Lock och bägare köps separat.

 7. Vad är leveranstiden?
  Vår standard leveranstid för matbägare är 4 veckor efter att designen är godkänd och vi har mottagit en betalning.

Vanliga frågor om smörpapper

 1. Hur görs trycket på smörpappret och matpappret?
  Smörpappret och matpappret trycks med två olika metoder. Smörpappret är tryckt med offsettryck och färgerna som används kan vara både Pantone eller CMYK beroende på hur många färger du vill ha i designen. Matpappret är tryckt med flexotryck, vilket gör att vi kan spara tryckplåtarna till nästa tryckjobb. Färgerna som används för matpapper är Pantone-färger. Däremot kan vi använda CMYK-färger i särskilda fall.

 2. Kan jag trycka på båda sidor av papperet?
  Både mat- och smörpapper kan endast tryckas på ena sidan, eftersom den andra sidan är gjord för att hålla maten. Trycket reflekteras dock på andra sidan, eftersom pappret är ganska tunt.

 3. Innehåller matpappret och smörpappret fluorerade ämnen?
  Vårt matpapper och smörpapper är tillverkade utan fluorerade ämnen. Matpappret är belagt med plast och smörpappret är tillverkat med livsmedelssäkert papper. Vi har även dokument från våra tillverkare som skriver under på att våra produkter inte innehåller fluorerade ämnen.

 4. Kan smörpappret och matpappret göras i andra storlekar?
  Vårt smörpapper är alltid tryckt i storleken 500x335mm, men vi kan klippa det i den storlek du vill! Om du vill använda dem som liners i lådor eller för serveringsbrickor kan vi självklart skräddarsy storlekarna utefter behov. Vårt matpapper finns som standard i 400x300 mm och 500x400 mm, men vi kan göra dem i mindre eller större storlekar om du vill.

 5. Kommer mat- och smörpappret i ark?
  Mat- och smörpappret kommer normalt sett i ark.

 6. Kan matpappret komma i rullar?
  Vi kan göra matpapperet i rullar på antingen 100 m, 200 m eller 250 m, om du vill klippa papperet själv när det ska användas. Bredden på rullarna kan anpassas, men vi gör dem vanligtvis i bredden 400 mm.

 7. Kan papperet användas till grillar och värmas?
  Eftersom vårt smörpapper inte är belagt med något som kan börja smälta kan det användas till grillar eller för att värmas på annat sätt. Vårt matpapper kan inte användas för grillning eller uppvärmning eftersom det är belagt med plast och kan smälta.

 8. Kan en matpappret användas till ost?
  Ja, vårt matpapper kan användas för att packa ost i. Vi har hjälpt flera kunder med att få sin ost inslagen i papper utan fluorerade ämnen – det är ett av huvudsyftena med att få matpappret i rullar istället för i ark.

 9. Vilken hållbarhetstid har papperet?
  Både matpappret och smörpappret har en hållbarhet på minst ett år. Bläcket på pappret löses aldrig upp men kvaliteten på papperet kan sänkas i särskilda fall om det används efter ett år. Det kan såklart fortfarande användas för att servera smörgåsar, hamburgare, kakor och annan mat i.

 10. Är matpappret och smörpappret nedbrytbara?
  Smörpappret är inte belagt med plast eller annat material som inte kan brytas ned och är därmed nedbrytbart i naturen. Eftersom det däremot inte är gjort av 100% papper rekommenderar vi ändå att det slängs som standardavfall. Eftersom vårt matpapper är belagt med plast för att bättre kunna hålla fet mat så kan det inte brytas ned i naturen.

 11. Kan de olika papperstyperna göras som FSC-certifierade?
  Vi kan tillverka vårt smörpapper av FSC-certifierat papper. Då har vi en minsta orderkvantitet på 100.000 st. från vår tillverkare av smörpapper. Vår tillverkare av matpapper erbjuder dessvärre inte möjligheten till FSC-certifierat papper.

 12. Vad är den minsta orderkvantiteten?
  Minsta orderkvantitet för smörpapper ligger på 1000 st. Matpapper har minsta orderkvantitet 30.000 st. för 500x400 mm och 50.000 st för 400x300 mm.

 13. Vad är leveranstiden på smörpapper och matpapper?
  Standard leveranstid för vårt smörpapper är 3 veckor. Däremot kan vi leverera smörpappret på 1-2 veckor med expressleverans. Vårt matpapper har som standard en leveranstid på 4-6 veckor, men vi kan leverera det med expressleverans på 3 veckor.

Vanliga frågor om popcornbägare

 1. Hur trycker ni popcornbägare?
  Vi trycker våra popcornbägare med offsettryck och med CMYK-färger. Du kan därför i din design få hur många färger du vill!

 2. Kan ni trycka i botten av era popcornbägare?
  Vi kan trycka överallt på våra popcornbägare, vilket betyder att de också kan tryckas i botten av bägarna.

 3. Har ni större storlekar än 3l?
  Vi erbjuder storlekar som är större än 3l - vi har storlekar upp till 6 liter – men dessa storlekar har en minsta ordermängd på 10.000 st eftersom de främst används av biografer och teatrar.

 4. Vad är skillnaden mellan automatisk och manuell botten?
  Skillnaden mellan automatisk och manuell botten är att du inte behöver vika den automatiska botten själv, medan du med den manuella botten behöver vika den själv. Om du vill spara tid bör denna skillnad övervägas!

 5. Är popcornbägare belagda?
  Våra popcornbägare är inte belagda med plast eller dylikt – de är till 100% gjorda av papper! Ytan är blank vilket gör att papperet känns mer robust.

 6. Vad är hållbarhetstiden för popcornbägare?
  Hållbarheten på våra popcornbägare är minst 2 år från och med tillverkning.

 7. Vad är den minsta orderkvantiteten?
  Oavsett storlek är minsta orderkvantitet för våra popcornbägare 200 st. 

 8. Vad är leveranstiden för popcornbägare?
  Leveranstiden för popcornbägare är mellan 2-3 veckor.

Vanliga frågor om våtservetter

 1. Hur trycker ni våtservetter?
  Våtservetternas förpackningar är tryckta med Pantone-färger och kan tryckas i upp till 4 olika färger. Tryckmetoden som används är flexotryck.

 2. Kan ni trycka på själva våtservetten?
  Vi kan inte trycka på själva våtservetten; vi kan bara trycka på servettens förpackning.

 3. Har ni andra storlekar än 60x100 mm?
  Vi har andra storlekar än 60x100 mm! Vi har storlekarna 50x120 mm och 60x80 mm. Är du ute efter andra storlekar än dessa kan vi också erbjuda andra storlekar, då blir orderkvantitet för dessa storlekar högre än vår standardkvantitet.

 4. Vad är storleken på våtservetterna?
  Våtservetterna är 140x200mm.

 5. Kan ni göra förpackningar med flera våtservetter i?
  Vi kan tyvärr inte göra förpackningar med flera våtservetter i. Vi kan bara göra förpackningar med en våtservett i.

 6. Vilka dofter erbjuder ni på våtservetterna?
  Våra tre standarddofter är citron, tvål och alkohol (70 % alkohol). Vi har utöver våra standarddofter även aloe vera och mandarin men eftersom majoriteten av våra kunder väljer de andra dofterna har vi valt att bara ha dem tre som standard.

 7. Gör ni antibakteriella våtservetter?
  Våra alkoholhaltiga våtservetter har inte testats som antibakteriella, men eftersom de består av 70% alkohol finns en god chans att de är det.

 8. Vad är den vanligaste ytan på våtservetterna?
  De vanligaste ytorna på våra våtservetter är kraft, matt eller glansig. Populärast bland våra kunder är dem i ytan papper/matt.

 9. Vad är den minsta orderkvantiteten?
  Minsta orderkvantitet för våra våtservetter ligger på 5000 st.

 10. Vad är leveranstiden för våtservetter?
  Vår standard leveranstid på våtservetter är 3-4 veckor från och med godkännande och vi har fått en betalning.