Se video

Hur du beställer

Tryckta papperssugrör av hög kvalitet till låga priser!

Hög kvalitet och många användningsområden gör Limepacks papperssugrör perfekta för frappuccinos, milkshakes och cocktails för att nämna några... Läs mer

Några av våra kunder

Delivery HeroWeberFeedFirst HotelsGordon Ramsay GrillAbsolut Vodka

...ämna några exempel. Är du ägare av ett kafé, en hamburgerkedja eller vill du kanske dela ut smakprov på din nya dryck? Det är inte svårt att hitta ett miljövänligt substitut till plastsugrör i vårt stora sortiment av papperssugrör! En annan fördel med papperssugrör är möjligheten till eget tryck, på så vis kan du effektivt spegla ditt unika koncept för dina kunder - dig glömmer man inte i första taget!

Limepack fokuserar inte enbart på att leverera det största sortimentet av papperssugrör i storpack, vi anser att det är minst lika viktigt med hög kvalitet. Du ska kunna servera dina drycker med våra papperssugrör utan oro för papperssmak eller soggiga sugrör.

Mer än 8 timmars garanterad varaktighet 

Vi garanterar att papperssugrören kan stå emot drycker i upp till 8 timmar utan att lösas upp, tack vare de tre papperslagren och limmet av hög kvalitet. Hållbarheten kan dock vara kortare när de används i alkoholhaltiga drycker. Papperssugrören är tillverkade enligt applicerbara lagar gällande livsmedel samt av material och färger godkända för bruk av livsmedel. Samtliga sugrör är 100 % fria från bly, klor och mjukningsmedel. 

Slå ett slag för hållbarheten i ditt företag

Det råder inget tvivel om att klimatförändringen är av stor vikt för både företag, konsumenter och lagstiftare - en positiv utveckling. Det ökade fokuset på sugrör av plast resulterade i att de förbjöds från försäljning i EU 2021. Vi på Limepack vill stötta denna positiva utveckling och underlätta övergången från plastsugrör till papperssugrör för företag. Samtliga tillverkare som vi samarbetar med ligger i Europa, vilket minskar CO2-utsläppen vid frakt i jämförelse med tillverkare belägna i exempelvis Kina. 

100 % nedbrytbara papperssugrör

De papperssugrör som vi erbjuder är tillverkade av 100% livsmedelssäkert papper och lim, vilket även är nedbrytbart i naturen. Papperssugrör som skickas till kompostanläggningar bryts ned inom enbart 1-2 månader. Du kan med gott samvete köpa dina nya papperssugrör från Limepack. 

En värld av möjligheter med papperssugrör!

Under de senaste decennierna har plastsugrör dominerat de flesta sociala sammanhang då sugrör har använts. Oavsett om det har varit till en läsk på discot, måltidsdryck vid lunchen eller till favoritmilkshaken på kaféet. En vanlig missuppfattning är att möjligheterna begränsas med papperssugrör, men så är inte är fallet. Med våra sugrör garanterar vi hög kvalitet där dess strukturen håller utan att lösas upp eller bli soggiga innan 8 timmar har passerat efter applicering i läsken. Med diverse valmöjligheter gällande storlekar är vi säkra på att just du kan hitta det som passar dig och ditt användningsområde bäst.

Kan jag få min logga tryckt på papperssugrören?

Vill du exponera ditt varumärke ytterligare och lägga mer krut på den röda tråden i ditt koncept? Är svaret ja så är papperssugrör med ditt egna tryck lösningen! Vill du att din logga ska pryda sugröret, eller kanske företagsmönstret? Vi löser det. Saknar ni en designer så kan vi givetvis hjälpa till med utseendet på just dina papperssugrör. Våra designers skickar också en kostnadsfri förhandsgranskning av designen och justerar den tills du är 100 % nöjd.

Vilka färger kan jag ha i mitt tryck?

Papperssugrören trycks med Pantone-färger som standard, och vi erbjuder en bred färgpalett att välja mellan - rött, gult, grönt och blått, och många fler! Pantonefärger säkerställer färgprecision, så att färgerna i ditt tryck matchar exakt de färger du har valt. Som standard trycks våra sugrör med 1 eller 2 Pantone-färger, men om du vill ha fler färger i din design kan vi också trycka med CMYK. Trycket görs alltid innan pappret lindas runt sugröret, vilket säkerställer att din design täcker hela sugrörets yta.

Stort utbud av papperssugrör

På Limepack arbetar vi alltid med att erbjuda det största urvalet av kvalitetsprodukter till de bästa priserna. Därför erbjuder vi flera olika längder och bredder att välja mellan, så att du kan hitta det som passar dina behov bäst. Vi erbjuder längder från 150 mm och upp till 250 mm, och bredder som kan vara så breda som 12 mm.

Här är några förslag på typiska användningsområden för de olika längderna och bredderna:

  • "Cocktailpapperssugrör" (140-150 mm i längd, 6-8 mm i bredd)

Namnet avslöjar i stort sett produkten, eftersom dessa papperssugrör är perfekta för cocktails i hotellobbyn eller på den mysiga cocktailbaren runt hörnet. På grund av längden kommer sugröret att sticka ut något från cocktailglaset och kan därför användas för att röra om i cocktailen, vilket eliminerar behovet av en vanlig omrörare.  Vi erbjuder flertalet designer och färger på våra papperssugrör lämpade för cocktails. Det svarta sugröret är sortimentets storsäljare, ett stilrent sugrör som går väl ihop med diverse drinksorter. Hos Limepack kan du välja det utseendet som passar din verksamhet bäst!

  • “Standardpapperssugrör” (200-210 mm i längd, 8 mm i bredd)

Våra standard papperssugrör används ofta för läsk, iskaffe och andra kalla drycker. Storlekarna gör papperssugrören lämpliga för både små, medium och stora behållare. Standardsugröret passar våra pappersmuggar på 240 ml, 350 ml och 450 ml.

  • “Jumbopapperssugrör” (230-250 mm i längd, 10-12 mm i bredd)

Vår storlek “Jumbo” är speciellt framtagen för kaféer, glassbarer och andra typer av försäljare av milkshakes, juicer med fruktkött och diverse trögflytande dryck. Det som skiljer detta papperssugrör från de övriga i sortimentet är dess vidd i diameter, vilket säkerställer att tjockare drycker kan passera genom sugröret.

Om du har några frågor om storleken på sugrören eller är osäker på vilket sugrör som passar dig bäst kan du alltid kontakta oss! Vi kan också anpassa storleken på sugrören om du har särskilda önskemål.

Fler användningsområden än man kan ana

När vi tänker sugrör tänker vi konsumtion av dryck, men våra kunder har visat på mer kreativitet än så. Har du ett event där du vill servera chokladdoppade jordgubbar som sticker upp ur milkshaken, eller ska din bar arrangera ett födelsedagskalas och du vill pimpa lokalen ytterligare med dekor? Våra papperssugrör är tillverkade av 3 lager papper vilket gör dem styva och stabila - en struktur som kan bära lättare tyngder utan att vika sig. Enbart din fantasi sätter gränser!

Produktion i Europa

På Limepack väljer vi tillverkare med omsorg och endast inom Europa, så att vi kan garantera våra kunder låga priser och snabb leverans. Du kan få dina sugrör levererade på bara 4 veckor och med lägre CO2-utsläpp jämfört med beställningar från länder utanför Europa - win-win! 

Hur tillverkas papperssugrör?

Du kanske tror att en historia om en lång och komplicerat förlopp nu ska presenteras, men det är faktiskt en förhållandevis enkel process. Papperssugrör började massproduceras redan på 1890-talet efter det att uppfinnaren Marvin Stone två år tidigare hade patenterat dem. Marvin Stone uppfann dem genom att tvinna pappersremsor runt en penna tillsammans med ett lim. Det har nu passerat mer än 120 år sedan Stone uppfann papperssugrören - men processen är mer eller mindre densamma. Idag har vi dock bättre produktionsanläggningar, ett utvecklat livsmedelsanpassat lim, och ett mer kvalitativt papper vilket påverkar slutprodukten. Våra tillverkare producerar papperssugrören av tre papperslager, vilket ger dem stabilitet gör dem varaktiga i dryck utan att bli soggiga. 

Flexibel tillverkning av papperssugrör 

Tillverkning av papperssugrör anses vara en tämligen flexibel process då pappret snurras runt en pennliknande metallform och sedan kapas efter beställda mått. Detta gör det möjligt för oss att anpassa både vidd och längd på sugrören efter dina önskemål om vårt standardsortiment inte passar dina behov. Kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

Plastsugrör vs. papperssugrör

Efterfrågan på papperssugrör har ökat drastiskt de senaste åren, inte minst som en reaktion på all den plast som slängs i våra hav. Det är svårt att ignorera den negativa effekten plasten har haft på djurlivet i haven, forskning visar att det ligger cirka 8,3 miljoner plastprodukter på stränder runt om i världen som inte bryts ned. Det tar cirka 6 månader för naturen att bryta ned våra papperssugrör, vi uppmanar dock ingen att slänga dem i naturen.

Vad det gäller klimatpåverkan vid tillverkning kan det vara svårare att jämföra papperssugrör med plastsugrör. Den uppenbara fördelen med papperssugrör är att ingen olja används vid framtagningen. Träd å andra sidan, planteras nya efter skövling. Det krävs dock mer energi vid tillverkning av papperssugrör vilket släpper ut mer koldioxid. Träd tas ned, fraktas och förädlas. Vid tillverkning av plast behandlas och formas oljan vilket är mindre energikrävande och därför genererar ett lägre CO2-utsläpp.

Limepack | Beställ gratisprover

Vill du testa våra produkter?

Beställ gratisprover
Limepack | Skicka en förfrågan

Letar du efter något speciellt?

Skicka en förfrågan
Testimonials
4,9
136 omdömen