Se video

Hur du beställer

Pappersugrör med tryck

Hög kvalitet och många användningsområden gör Limepacks papperssugrör perfekta för frappuccinos, milkshakes och cocktails för att nämna några exempel. Är du ägare av ett kafé, en... Läs mer

Några av våra kunder

Delivery HeroWeberFeedFirst HotelsGordon Ramsay GrillAbsolut Vodka

...é, en hamburgerkedja eller vill du kanske dela ut smakprov på din nya dryck? Det är inte svårt att hitta ett miljövänligt substitut till plastsugrör i vårt stora sortiment av papperssugrör! En annan fördel med papperssugrör är möjligheten till eget tryck, på så vis kan du effektivt spegla ditt unika koncept för dina kunder - dig glömmer man inte i första taget!

Limepack fokuserar inte enbart på att leverera det största sortimentet av papperssugrör i storpack, vi anser att det är minst lika viktigt med hög kvalitet. Du ska kunna servera dina drycker med våra papperssugrör utan oro för papperssmak eller soggiga sugrör.

Mer än 2 timmars garanterad varaktighet 

Vi garanterar att våra papperssugrör inte löses upp innan 2 timmar har passerat placerade i vatten. Detta gäller även andra drycker, med undantag för varma eller alkoholhaltiga drycker. Papperssugrören är tillverkade enligt applicerbara lagar gällande livsmedel samt av material och färger godkända för bruk av livsmedel. Samtliga sugrör är 100 % fria från bly, klor och mjukningsmedel. 

Slå ett slag för hållbarheten i ditt företag

Det råder inget tvivel om att klimatförändringen är av stor vikt för både företag, konsumenter och lagstiftare - en positiv utveckling. Plastsugrör har följaktligen undersökts och kommer från 2021 att förbjudas inom EU. Vi på Limepack vill stötta denna positiva utveckling och underlätta övergången från plastsugrör till papperssugrör för företag. Samtliga tillverkare som vi samarbetar med ligger i Europa, vilket minskar CO2-utsläppen vid frakt i jämförelse med tillverkare belägna i exempelvis Kina. 

100 % nedbrytbara papperssugrör

De papperssugrör som vi erbjuder är tillverkade av 100% livsmedelssäkert papper och lim, vilket även är nedbrytbart i naturen. Papperssugrör som skickas till kompostanläggningar bryts ned inom enbart 1-2 månader. Du kan med gott samvete köpa dina nya papperssugrör från Limepack. 

En värld av möjligheter med papperssugrör!

Under de senaste decennierna har plastsugrör dominerat de flesta sociala sammanhang då sugrör har använts. Oavsett om det har varit till en läsk på discot, måltidsdryck vid lunchen eller till favoritmilkshaken på kaféet. En vanlig missuppfattning är att möjligheterna begränsas med papperssugrör, men så är inte är fallet. Vi tillverkar papperssugrör som är raka som standard, men även böjbara sugrör som passar utmärkt på bland annat biografer. Med våra sugrör garanterar vi hög kvalitet där dess strukturen håller utan att lösas upp eller bli soggiga innan 2 timmar har passerat efter applicering i läsken. Med diverse valmöjligheter gällande storlekar är vi säkra på att just du kan hitta det som passar dig och ditt användningsområde bäst.

Kan jag få min logga tryckt på papperssugrören?

Vill du exponera ditt varumärke ytterligare och lägga mer krut på den röda tråden i ditt koncept? Är svaret ja så är papperssugrör med ditt egna tryck lösningen! Vi har möjlighet att trycka din design i antingen två- eller fyrfärgstryck. Vill du att din logga ska pryda sugröret, eller kanske företagsmönstret? Vi löser det. Saknar ni en designer så kan vi givetvis hjälpa till med utseendet på just dina papperssugrör.

Vilka färger kan jag ha i mitt tryck?

Vi använder oss av 10 olika färger från pantone-kartan vilket ger dig möjlighet att kombinera ditt trycks färgkombination i önskad design. Du kan välja mellan färgerna turkos, himmelsblå, marinblå, grön, gul, orange, röd, rosa, lila och svart. Vid första anblick kan det uppfattas som få valmöjligheter, men vi upplever sällan att fler färger efterfrågas. Beroende på vilken tryckmetod som används så appliceras trycken olika, antingen på formade papperssugrör eller på pappret innan sugröret formas.

Stort utbud av papperssugrör

På Limepack jobbar vi aktivt för att kunna erbjuda det största sortimentet av kvalitativa produkter till förmånliga priser, därför kan vi stolt erbjuda papperssugrör i tre lager i 5 olika storlekar; “Cocktail” är ett sugrör med längden 150 mm och diametern 6 mm, “Juicer” med 6 mm i diameter och 210 mm i längd, “The Long” är 250 mm långt och har en diameter på 6 mm, “The Jumbo” är 8 mm i diameter och är 200 mm långt och “The Jumbo Long” är 250 mm lång och har diametern 8 mm. 

Vad det gäller böjbara sugrör så har vi två storlekar i sortimentet som båda är 6 mm i diameter. “Den store” är 260 mm lång och böjs vid 200 mm, och “Den lille” är 180 mm i längs och böjs efter 110 mm.

Cocktailsugrör med eget tryck

Namnet avslöjar i mångt och mycket produkten, våra cocktailsugrör har anpassad längd och diameter för diverse cocktails. Lämpliga i den mysiga hotellobbyn såväl som på cocktailbaren nere på hörnet. Längden 150 mm är något längre än det typiska cocktailglaset vilket även gör sugröret lämpligt som drinkpinne. Vi erbjuder flertalet designer och färger på våra papperssugrör lämpade för cocktails. Det svarta sugröret är sortimentets storsäljare, ett stilrent sugrör som går väl ihop med diverse drinksorter. Hos Limepack kan du välja det utseendet som passar din verksamhet bäst!

Standard papperssugrör med tryck

Våra standard papperssugrör används ofta för läsk, iskaffe och andra kalla drycker. De två olika storlekarna gör papperssugrören lämpliga för både små, medium och stora behållare. “Standard” storleken passar 8,12 och 16 oz muggar, har du behov av ett längre sugrör så är “Standard lång” alternativet för dig. Diametern av standardsugrören är mindre i jämförelse med modellen “The Jumbo”, vilket tillåter måttliga mängder av dryck strömma igenom vid konsumtion. Utöver storlek kan du även välja mellan 13 olika tryckalternativ, 3 av dem i helfärg och resterande 10 i ränder. Har du frågor eller funderingar gällande vilken storlek av papperssugrör som passar dina behållare bäst så är du varmt välkommen att kontakta oss för rådgivning. 

“The Jumbo” - papperssugrör med tryck

Vår storlek “The Jumbo papperssugrör” är speciellt framtagen för kaféer, glassbarer och andra typer av försäljare av milkshakes, juicer med fruktkött och diverse trögflytande dryck. Det som skiljer detta papperssugrör från de övriga i sortimentet är dess vidd i diameter. Papperssugröret “The Jumbo” passar behållare som rymmer 8 och 12 oz, och “The Jumbo Long” passar 16 och 20 oz storlekarna. Våra jumbostrolekar kommer i fyra olika randiga tryck i färgerna röd, gul, grön och marinblå. Önskar du ditt alldeles egna, speciella tryck på dina papperssugrör? Det ordnar vi!

Böjbara papperssugrör

De omåttligt populära, böjbara, papperssugrören har ett brett användningsområde likt våra standardsugrör. Sugrören passar för diverse typer av svalkande drycker. Vi erbjuder böjbara sugrör i storlekar lämpade för den största läsken på biografen såväl som lemonaden från strandståndet. Papperssugrören går att beställa i flertalet olika tryck och mönster, men det vanligaste är det svarta och vita alternativen.

Fler användningsområden än man kan ana

När vi tänker sugrör tänker vi konsumtion av dryck, men våra kunder har visat på mer kreativitet än så. Har du ett event där du vill servera chokladdoppade jordgubbar som sticker upp ur milkshaken, eller ska din bar arrangera ett födelsedagskalas och du vill pimpa lokalen ytterligare med dekor? Våra papperssugrör är tillverkade av 3 lager papper vilket gör dem styva och stabila - en struktur som kan bära lättare tyngder utan att vika sig. Enbart din fantasi sätter gränser!

Produktion i Europa

Vi på Limepack väljer tillverkare med omsorg och enbart inom Europa. I och med detta kan vi garantera våra kunder snabb leverans, låga priser och ett lägre CO2 utsläpp med förkortad transportsträcka vid frakt. Du kan få dina papperssugrör levererade inom endast två veckor och med ett lägre koldioxidutsläpp i jämförelse med beställningar från exempelvis China - en win-win! Vid ordrar som skickas direkt från tillverkare till kund är minsta orderkvantiteten från 3.250 papperssugrör. Har vi sugrör på vårt lager kan du däremot beställa dessa till ett lägre antal, du är alltid välkommen att chansa och kontakta oss!

Hur tillverkas papperssugrör?

Du kanske tror att en historia om en lång och komplicerat förlopp nu ska presenteras, men det är faktiskt en förhållandevis enkel process. Papperssugrör började massproduceras redan på 1890-talet efter det att uppfinnaren Marvin Stone två år tidigare hade patenterat dem. Marvin Stone uppfann dem genom att tvinna pappersremsor runt en penna tillsammans med ett lim. Det har nu passerat mer än 120 år sedan Stone uppfann papperssugrören - men processen är mer eller mindre densamma. Idag har vi dock bättre produktionsanläggningar, ett utvecklat livsmedelsanpassat lim, och ett mer kvalitativt papper vilket påverkar slutprodukten. Våra tillverkare producerar papperssugrören av tre papperslager, vilket ger dem stabilitet gör dem varaktiga i dryck utan att bli soggiga. 

Flexibel tillverkning av papperssugrör 

Tillverkning av papperssugrör anses vara en tämligen flexibel process då pappret snurras runt en pennliknande metallform och sedan kapas efter beställda mått. Detta gör det möjligt för oss att anpassa både vidd och längd på sugrören efter dina önskemål om vårt standardsortiment inte passar dina behov. Kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

Plastsugrör vs. papperssugrör

Efterfrågan på papperssugrör har ökat drastiskt de senaste åren, inte minst som en reaktion på all den plast som slängs i våra hav. Det är svårt att ignorera den negativa effekten plasten har haft på djurlivet i haven, forskning visar att det ligger cirka 8,3 miljoner plastprodukter på stränder runt om i världen som inte bryts ned. Det tar cirka 6 månader för naturen att bryta ned våra papperssugrör, vi uppmanar dock ingen att slänga dem i naturen.

Vad det gäller klimatpåverkan vid tillverkning kan det vara svårare att jämföra papperssugrör med plastsugrör. Den uppenbara fördelen med papperssugrör är att ingen olja används vid framtagningen. Träd å andra sidan, planteras nya efter skövling. Det krävs dock mer energi vid tillverkning av papperssugrör vilket släpper ut mer koldioxid. Träd tas ned, fraktas och förädlas. Vid tillverkning av plast behandlas och formas oljan vilket är mindre energikrävande och därför genererar ett lägre CO2-utsläpp.

Limepack | Beställ gratisprover

Vill du testa våra produkter?

Beställ gratisprover
Limepack | Skicka en förfrågan

Letar du efter något speciellt?

Skicka en förfrågan
Testimonials
4,9
124 omdömen