Enkelväggiga- och dubbelväggiga BIO-pappersmuggar med tryck

Biologiskt nedbrytbarÅtervunnet papper AA-återvinningsbart

Enkelväggiga- och dubbelväggiga BIO-pappersmuggar med tryck

Biologiskt nedbrytbarÅtervunnet papper AA-återvinningsbart
Styckpris
Spara
Totalt 6 570,00 
SEK. Exkl. moms
8212.5SEK (inklusive skatt)
eller Skapa en PDF-offert

Välj produkt

Välj produkt, storlek och antal på hemsidan

Ladda upp design

Få gratis designutkast för ditt godkännande

Komplett beställning

Säker betalning med kort eller faktura och 105% prisgaranti

Beställningen på väg

Alltid fri frakt eller med express som tillägg

Vill du ge ditt företag en grönare image? Våra biologiskt nedbrytbara pappersmuggar är det perfekta sättet att skicka ett starkt budskap om ditt engagemang för hållbarhet! Dessutom kommer de garanterat att få dig att sticka ut från dina konkurrenter och skapa ett positivt rykte om ditt varumärke. 

Våra personliga, biologiskt nedbrytbara pappersmuggar visar upp ditt företag på ett professionellt sätt och kan användas för en mängd olika ändamål, som till exempel mässor, företagsevenemang eller till och med bara för anställda. 

Enkelvägg eller dubbelvägg?

Pappersmuggar med enkelvägg används oftast vid servering av kalla och ljumma drycker. Med andra ord, perfekt för exempelvis cappuccino, kolsyrade drycker och juicer.

Dubbelväggiga pappersmuggar har ett extra lager papper som gör det bekvämt att bära varma drycker som svart kaffe och te som annars är omöjliga att bära när de serveras i en enkelväggig mugg. Detta gör dem idealiska för personer som är på språng, eftersom de kan hålla dryckerna varma under längre tid.

Välj yta på dina BIO pappersmuggar

Våra biologiskt nedbrytbara pappersmuggar med enkelvägg har en matt yta. De biologiskt nedbrytbara pappersmuggarna med dubbelvägg kan både tillverkas med en matt och en blank yta. Båda ytorna ger dig möjlighet att porträttera designen av to-go muggen i linje med er varumärkesidentitet. Om du strävar efter ett mer naturnära resultat så är den matta ytan passande, letar du å andra sidan efter en take-away mugg som andas high-end så är den glansiga ytan det självklara valet.

Observera att papperslagret som trycket görs på är tillverkat av återvunnet papper, vilket gör att ytan är något grå i nyansen (jämfört med helt "nytt" papper).

Stort urval av biologiskt nedbrytbara pappersmuggar

Våra biologiskt nedbrytbara pappersmuggar passar perfekt för ett antal olika ändamål. Du kan till exempel använda dem för att servera drycker, popcorn, godis eller nötter på alla typer av evenemang. Så låt fantasin flöda och upptäck alla möjliga sätt du kan använda våra pappersmuggar på!

Vi tillverkar våra BIO pappersmuggar med enkelvägg i 5 olika storlekar:

  • 'The Shot', 100 ml

  • 'Pick-Me-Up', 160 ml

  • 'Cup-of-Joe', 240 ml

  • 'Mug-a-Chino', 350 ml

  • 'The Monday Killer', 450 ml

BIO-pappersmuggarna med dübbelvägg kommer i 3 olika storlekar:

  • 'Cup-of-Joe', 240 ml

  • 'Mug-a-Chino', 350 ml

  • 'The Monday Killer', 450 ml

Stor designfrihet utan extra kostnader

Vid tillverkning av pappersmuggar med enkelvägg använder vi oss av metoden offsettryck. Metoden tillåter hög kvalitet av både stora och små ordrar. Till kundens fördel jobbar vi med CMYK-färger som ger upphov till oändligt med färgkombinationer i fullfärg. Oavsett antalet färger i din design så tillkommer ingen extra avgift!

Njut av kreativitetens frihet och lyft ditt varumärke på det vis du önskar. Allt från stilrena designer till fashionabla mönster. Ett diskret budskap eller en iögonfallande färgbomb, oavsett hur du vill att dina pappersmuggar ska se ut så kan vi hjälpa dig med utseendet utan att du öppnar plånboken.

Biologiskt nedbrytbart, återvinningsbart och plastfritt coating

På Limepack har vi tagit på oss att erbjuda så hållbara produkter som möjligt. Våra biologiskt nedbrytbara pappersmuggar är det mest miljövänliga alternativet på marknaden och är ett utmärkt val för dem som vill minska sin miljöpåverkan.

Våra pappersmuggar tillverkas helt och hållet av biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara material. Det innebär att vi byter plasten på insidan av muggen mot en vattenbaserad beläggning. Huvudresursen för PE-plastfria pappersmuggar är massa från träd. Den vattenbaserade beläggningen består av kemikalier och trämassa som blandas och sedan sätts i en vattensäkring för att bilda ett tunt lager. När vattnet absorberats kommer skiktet som binder samman massan att bilda en barriär vilket gör det möjligt för pappersmuggen att innehålla vätska utan att luckras upp. Pappersmuggarna är helt och hållet biologiskt nedbrytbara och komposterbara. Detta betyder dock inte att vi uppmuntrar att kasta pappersmuggarna ute i naturen - de ska istället återvinnas som papper- och kartongåtervinning på avfallsanläggningar. 

Våra biologiskt nedbrytbara pappersmuggar är märkta med etiketten "AA" för att visa att de är certifierade AA återvinningsbara. Det innebär att de har en utmärkt återvinningsbarhet på 95 % och att de tekniskt sett kan återvinnas tillsammans med vanligt papper. Förutom denna märkning är våra biologiskt nedbrytbara pappersmuggar också märkta med siffran "21" i botten för att visa att de hör ihop med sorterat papper. Detta är för att hjälpa avfallsanläggningar att skilja dessa muggar från vanliga muggar som innehåller plast, för att se till att de biologiskt nedbrytbara pappersmuggarna inte hamnar i pappersavfallet.

Den tydliga fördelen med bio pappersmuggen är de låga koldioxidutsläppen under produktionen jämfört med produktionen av vanliga pappersmuggar. Utöver detta så används ingen olja under tillverkningen av muggarna. Denna variant hjälper inte enbart till att minska plastavfallet och på så vis gynna miljön utan det hjälper även kaféer, restauranger och snabbmatskedjor att spara in på avfallsavgifter eftersom att muggarna är återvinningsbara som papper.

Märkning av BIO-pappersmuggar

Den 3 juli 2021 trädde SUP-direktivet i kraft, vilket innebär att alla dricksmuggar som innehåller plast eller material som har samma effekt som plast, måste märkas med en etikett som indikerar ”innehåller plast”. Våra BIO-pappersmuggar innehåller inte plast, men eftersom lagen är mycket ospecifik kan vi inte avgöra om våra plastfria pappersmuggar ska märkas med den här etiketten eller inte. Det är anledningen till varför vi skulle sätta etiketten på dessa plastfria papperskoppar, men om du inte önskar etiketten på muggarna kan vi producera BIO-pappersmuggarna utan etiketten, men på egen risk.

Återvinningsbara och plastfria papperskoppar är enkla

Det ska inte vara svårt att hitta hållbara och plastfria pappersmuggar med eget tryck. Med denna filosofin i ryggen samarbetar vi endast med tillverkare i Europa. Samarbeten med fabriker inom EU gör det även möjligt för oss att leverera inom 3 veckor. Vi är bland de företag som erbjuder lägst kvantitet vid en order på marknaden, enbart 1,000 enheter. Den korta fraktsträckan från våra tillverkare till kunder i Sverige genererar mindre koldioxidutsläpp i jämförelse med beställningar från exempelvis Kina.

På Limepack värdesätter vi ett felfritt produktresultat i linje med kundens önskemål, processen bakom hamnar dock inte i skuggan. Att hitta rätt produkt, beställa och lyckas med en tillfredsställande design är minst lika viktigt. Vi har därför olika designmallar på hemsidan att ladda ner för att underlätta designskapandet. Ladda enkelt ner önskad mall motsvarande den typ pappersmugg du vill ha. Är skapande inte din starka sida? Ingen fara, vi hjälper mer än gärna till att designa dina to-go muggar. Om du önskar våra designers hjälp så laddar du upp dina design filer i din order. Oavsett hur du väljer att gå till väga så skickar vi ett 3D-utkast på omslaget till dina pappersmuggar innan vi skickar det vidare för produktion. Att skräddarsy pappersmuggar med eget tryck har aldrig varit enklare!

Låt oss ta hand om designen

Behöver du idéer till din design? Vi finns här till ditt förfogande - helt kostnadsfritt! Kontakta oss med önskat designmaterial eller ladda upp din logotyp vid beställningen så hjälper vårt designteam dig vidare.

Vi skickar alltid ett desig-utkast till dig innan ordern skickas till produktion. Alla korrigeringar i designen är givetvis också helt gratis.

Skapa designen på egen hand

Hos oss kan du enkelt designa dina tryckta to-go produkter helt själv. Ladda ner mallen nedan och följ de angivna instruktionerna.
Vi rekommenderar att du öppnar samt arbetar med mallen i Adobe Illustrator.

När du sedan lägger din order bifogar du ditt färdiga resultat. Vårt designteam skickar alltid, oavsett om du väljer att ta vår hjälp eller skapar designen själv, ett designutkast till dig innan produktionen startar. Korrigeringar av designen är helt gratis!

Certifiering av pappersmuggar

Samtliga pappersmuggar i vårt sortiment korresponderar med EU:s riktlinjer och lagar gällande paketering av mat. Vårt uteslutande samarbete med högt kvalificerade tillverkare ger oss upphov till följande certifikat:

Good manufacturing practice (GMP)

GMP riktar sig till konsumentens säkerhet och säkerställer att produkten är tillverkad på ett godtagbart sätt i linje med tilltänkt användningsområde. Tillverkning samt rutiner för kvalitetsstyrning tryggas av GMP-certifikatet.

Quality System Certification - ISO 9001:2015

ISO 9001:2015 fastställer kriterierna för ett kvalitetsstyrningssystem och baseras på ett antal principer. Dessa principer inkluderar  ett starkt kundfokus, motivation från toppledning, metod för diverse processer samt kontinuerliga förbättringar. Detta hjälper konsumenten att få konsekventa produkter och tjänster av god kvalitet. 

Management System Certification - ISO 9001, ISO 14001:2015

ISO 14001:2015 specificerar kraven för ett miljöledningssystem som hjälper en organisation att uppnå en förbättrad miljöprestanda, tillgodose krav och skyldigheter samt uppfylla miljömål.

Forest Stewardship Council (FSC)

FSC är ett internationellt certifieringssystem för skogsbruk som ser till att trä- och pappersprodukter märkta med dess symbol kommer från ansvarsfullt förvaltade skogar. Tillverkarna som Limepack samarbetar med har FSC-certifierade tillverkningsanläggningar, men de pappersmuggar de producerar är inte av FSC-certifierat papper. Detta innebär att tillverkarna har produktionsanläggningar och processer för att producera pappersmuggar av certifierat papper, men att det inte är en standardlösning. Kontakta oss på mail@limepack.se om du vill veta med om dina möjligheter att beställa pappersmuggar gjorda av FSC-certifierat papper. 

Packaging Safety Management System Certified - UNI EN 15593:2008

EN 15593 är en standard för hygienhantering inom förpackningstillverkning. Den specificerar krav för ett hygienhanteringssystem för tillverkare och leverantörer av livsmedelspaketering, inklusive hantering av lager och transport. Kontinuerlig kommunikation längs livsmedelsförpakningskedjan är avgörande för att säkerställa att alla möjliga risker för förpackningshygien identifieras och kontrolleras korrekt. 

Storlek100 ml240 ml240 ml350 ml350 ml450 ml450 ml
TypEnkelväggEnkelväggDubbelväggEnkelväggDubbelväggEnkelväggDubbelvägg
Ø (Toppen)63 mm80 mm80 mm90 mm90 mm90 mm90 mm
Ø (Botten)45 mm51 mm51 mm59 mm59 mm59 mm59 mm
Höjd60 mm93 mm93 mm110 mm110 mm137 mm137 mm
Vikt3,71 g7,91 g12,56 g10,63 g 16,84 g12,94 g20,89 g
Papperstjocklek270 g/m2310 g/m2310 g/m2310 g/m2310 g/m2310 g/m2310 g/m2
YtaMattMattMatt, blankMattMatt, blankMattMatt, blank
TryckmetodeOffset, CMYK-färgerOffset, CMYK-färgerOffset, CMYK-färgerOffset, CMYK-färgerOffset, CMYK-färgerOffset, CMYK-färgerOffset, CMYK-färger
Muggar per sleeve50 st50 st25 st50 st20 st50 st20 st
Muggar per låda1.000 st1.000 st500 st1.000 st500 st1.000 st500 st
Vikt på låda4, 25 kg8,39 kg 6,68 kg11,63 kg9,09 kg 13,56 kg11,06 kg
Storlek på låda310 x 248 x 330 mm415 x 335 x 410 mm415 x 335 x 510 mm455 x364 x 514 mm566 x 368 x 515mm564 x 366 x 545 mm564 x 366 x 610mm
Lådor per pall66302416161212
Muggar per pall66.000 st30.000 st12.000 st16.000 st8.000 st12.000 st6.000 st

Leveransalternativ

We offer a variety of shipping options to suit your needs! Explore the available options on the product page and choose the one that works best for you.

Free shipping

At Limepack, you always get free shipping within the UK on everything you order, with the exception of non-bridged islands. If you need your goods delivered to one of these islands, please reach out for a shipping quote.

You can trust that there’s no need to worry about any hidden fees or extra costs at checkout!

Expedited production

Are you on a deadline and in need of your order in a hurry? No problem. We can speed up the production of most products and shorten the overall delivery time, so you can receive your order even faster. And the best part? You’ll only pay extra for the faster production - shipping is still completely free!

Check out the available shipping options on the product page and select the one that works best for you. The total cost of your order, which includes the production time, has already been calculated. Please note that expedited production will result in a higher cost, so if you’re not in a hurry to receive your order, we suggest opting for a longer delivery time. Take your time to explore the available options and find the one that fits your needs!

Några av våra kunder

Delivery HeroWeberFeedFirst HotelsGordon Ramsay GrillAbsolut Vodka
Testimonials
4,9
131 omdömen