fbpx
← Tillbaka till bloggen

Pappersbrödpåsar kontra omslagspapper

Av Nikita Nielsen · 11. augusti 2023

Pappersbrödpåsar och brödpapper är betydelsefulla förpackningslösningar inom branscher som bagerier och kaféer, men vad är deras syften och fördelar? I detta blogginlägg jämför vi dessa två typer av förpackningar, inklusive deras användningsområden, möjligheter för varumärkestryck och hållbarhet.

Användning av papperspåsar och brödpapper

Pappersbrödpåsar och brödpapper är vanliga förpackningsalternativ som används för olika produkter som säljs i bagerier, delikatessbutiker och kaféer. Båda alternativen tillåter produkterna att andas, vilket hjälper till att bevara deras konsistens och hålla dem färska tills de är redo att njutas av. Detta säkerställer att kunderna kan avnjuta den krispiga baguetten eller den frasiga croissanten de har sett fram emot.

Pappersbrödpåsar är en bekväm lösning för att förpacka bakverk som kunderna ska ta med sig över längre sträckor eller hem. Å andra sidan är brödpapper perfekt för att förpacka bakverk, smörgåsar och bagels som kunderna vill äta medan de är på språng.

Anpassningsbara brödförpackningar

Både pappersbrödpåsar och brödpapper kan anpassas på många sätt, vilket ger företag möjlighet att hitta den perfekta passformen för sina produkter. Pappersbrödpåsar finns till exempel i många olika storlekar och former, medan brödpapper kan tillverkas med anpassade skärningar för att passa specifika produktmått. Dessutom erbjuder både pappersbrödpåsar och brödpapper färgalternativ som vitt och kraftbrunt. Medan vitt är en vanlig färgval för företag som vill ha en modernare look på sina påsar, väljs kraftbrunt ofta för en rustik och naturlig stil.

Pappersbrödpåsar kan också anpassas med unika funktioner som fönster, vilket ger kunderna en glimt av de läckra bakverken inuti. Pappersbrödpåsar med dessa speciella funktioner möjliggör för företag att visa upp sina produkter även när de är i påsen, vilket kan vara ett effektivt sätt att locka potentiella kunder. Å andra sidan erbjuder brödpapper alternativ som att lägga till en PE-beläggning för att göra pappret mer motståndskraftigt mot fett och fukt. Det är också därför bestruket brödpapper är en populär förpackningsval för butiker som säljer smörgåsar, bagels och paninis.

Möjligheter till tryckning

Både pappersbrödpåsar och brödpapper av papper erbjuder också många möjligheter till anpassat tryck, då materialet är lätt att trycka på och ytan absorberar bläck på ett bra sätt. Detta ger företag möjlighet att trycka sina logotyper och mönster samt visa upp sitt varumärke med unika, högkvalitativa förpackningar som garanterat lämnar ett avtryck.

Tryckmetoder som offsettryck används ofta för tryck på papper eftersom det alltid ger tydliga och skarpa resultat och möjliggör användning av både CMYK– (fullfärgstryck) och Pantone-färger. Detta gör det möjligt för företag att exakt skriva ut sina varumärkeselement och skapa takeawayförpackningar som garanterat sticker ut tack vare sin professionella framtoning.

Hållbarhet

Många miljömedvetna takeaway-företag väljer pappersbrödpåsar och brödpapper som förpackningslösningar på grund av deras miljövänlighet. Papper tillverkas av förnybara källor och är biologiskt nedbrytbart, vilket innebär att det kan brytas ned i naturen och är helt återvinningsbart. Dessutom finns båda alternativen i återvunnet papper, vilket innebär att inget nytt papper används för att tillverka dem. Pappersbrödpåsar och brödpapper kan dock fortfarande orsaka skada om de hamnar som avfall i miljön, och därför är det viktigt att de hanteras på rätt sätt.

Belagt brödpapper och pappersbrödpåsar med fönster kan ha ännu större påverkan på miljön om de hamnar som avfall, eftersom plast inte är biologiskt nedbrytbart. Istället bör de kastas i den allmänna sopcontainern.

Slutsats

Sammanfattningsvis är både pappersbrödpåsar och brödpapper mycket praktiska och mångsidiga förpackningslösningar som har många fördelar. Pappersbrödpåsar är perfekta för att transportera olika bakverk samtidigt som de håller dem färska, medan brödpapper ofta används för bakverk, smörgåsar och bagels som ska avnjutas på språng. Båda alternativen kan anpassas för att passa produkter med olika storlek och form och erbjuder många tryckalternativ som gör det möjligt för företag att trycka sina logotyper och mönster, så att de kan visa upp sitt varumärke på bästa sätt. Dessutom är båda utmärkta hållbara alternativ för företag som vill minimera sin miljöpåverkan.

 

Alla blogginlägg →