fbpx
← Tillbaka till bloggen

Hur man köper våra pappersmuggar

Av Steffen Andersen · 11. januari 2024

När du vill köpa pappersmuggar med tryck finns det några olika val som du måste tänka på innan du beställer.

Vi har skapat en snabbguide för att du ska kunna fatta rätt beslut.

Typ

Det finns två typer av pappersmuggar. Det finns enkelväggiga och dubbelväggiga pappersmuggar. Pappersmuggar med enkelvägg passar bäst för kalla drycker och varma drycker med mjölk i. Pappersmuggar med dubbelvägg passar bättre för varma drycker som svart kaffe utan mjölk.

Plastfria vs. växtbaserade vs. vanliga pappersmuggar

Plastfria pappersmuggar tillverkas med en vattenbaserad beläggning och är därför helt biologiskt nedbrytbara och dessutom certifierade som ”AAA” återvinningsbara, vilket innebär att de har en återvinningsbarhet på 95% och tekniskt sett kan återvinnas med vanligt papper.

Växtbaserade pappersmuggar tillverkas av biologiskt nedbrytbara material, vilket innebär att de kan komposteras i industriella komposteringsanläggningar, men de kan inte återvinnas. Papperet är tillverkat av FSC-certifierat papper från FSC-skogar. Standardpappersmuggar är tillverkade med en PE-plastbeläggning och är därför inte nedbrytbara i industriella anläggningar och kan inte återvinnas, och papperet kan komma från icke FSC-certifierade skogar.

Storlek

Det finns olika storlekar på pappersmuggarna, och utbudet är bredare för pappersmuggar med enkelvägg än för pappersmuggar med dubbelvägg. De tillgängliga storlekarna för enkelväggiga och dubbelväggiga pappersmuggar är 240 ml, 350 ml och 450 ml, men för enkelväggiga pappersmuggar finns det också två ytterligare storlekar, nämligen 115 ml och 210 ml.

  • Pappersmuggar med enkel vägg storlekar
    • 115 ml – Denna storlek används främst för provsmakning och espressoshots
    • 210 ml – Denna storlek används för varuautomater och på flygplan
    • 240 ml – Vår mest använda storlek, och den används främst för att dela ut på mässor eller den lilla storleken på kaféer 
    • 350 ml – Används främst för cappuccino
    • 450 ml – Den stora storleken på Starbuck, även kallad ”måndagsmördaren”
  • Pappersmuggar med dubbla väggar
    • 240 ml – Vår mest använda storlek, och den används främst för att dela ut på mässor eller den lilla storleken på kaféer 
    • 350 ml – Används främst för cappuccino
    • 450 ml – Den stora storleken på Starbuck, även känd som ”måndagsdödaren”

Utöver dessa storlekar har vi även våra expressstorlekar för enkelväggiga pappersmuggar, som är följande 4:

  • Express pappersmuggar med enkel vägg
    • 100 ml – Denna storlek är perfekt för espressoshots och för att dela ut små smakprover
    • 180 ml – Denna storlek är lämplig för en kopp americano
    • 230 ml – Denna storlek används främst för latte
    • 370 ml – Den stora storleken på Starbucks, även kallad ”The Tall One”

Yta

De dubbelväggiga pappersmuggarna erbjuds med både matt och blank yta, vilket ger dig möjlighet att välja om du föredrar en mer grov yta med mindre färgmättnad, vilket är det matta alternativet, å andra sidan kan du välja det blanka alternativet för en mer glänsande yta med mer livfulla färger. De enkelväggiga pappersmuggarna erbjuds endast med en matt yta.

© Limepack. Ella’s Kaffebar

Hur man designar

När du har bestämt dig för typ, material och storlek på pappersmuggarna kan vi börja tänka på hur muggarna ska se ut. Vi trycker med fullfärgstryck (CMYK), vilket innebär att du kan använda så många färger du vill i designen utan att det tillkommer någon extra kostnad.  Vi har två alternativ när det gäller design. Du kan antingen ladda ner designmallarna från vår webbplats och designa själv, sedan ladda upp din design med din beställning. Alternativt kan du skicka dina filer och färgkoder till oss, och vårt expertdesignteam kommer att göra en gratis provdesign åt dig. Vi kan även skapa ett 3D-prov av koppen så att du kan se hur den kommer att se ut innan du beställer.

Lock

Kom ihåg att skaffa lock till era pappersmuggar! Lock är perfekta för att se till att kaffet hålls varmt.  Vi kan erbjuda både vanliga lock till pappersmuggar när de används till kaffe. Vi kan även tillverka transparenta lock såsom kupollock och platta lock. Kom ihåg att välja den diameter som passar koppen storlek.

Hur man beställer

I slutändan, när du har bestämt vad du vill beställa och vilken kvantitet du är ute efter, fyller du i all information i vårt utcheckningsflöde. Det är viktigt att ange momsnummer eftersom det annars tillkommer dansk moms, vilken uppgår till 25% av det totala priset.

Leverans

Slutligen måste du välja leveranstid. Pappersmuggarna kan levereras gratis på 4 veckor med standardleverans. Express-pappersmuggarna kan levereras gratis på bara 3 veckor. Vi erbjuder expressleveransalternativ mot en extra kostnad, så om du har en särskild deadline är det viktigt att du kontaktar oss.

Content and Marketing Manager at Limepack

Alla blogginlägg →