fbpx
← Tillbaka till bloggen

Pappersbrödpåsar kontra papperspåsar

Av Nikita Nielsen · 11. augusti 2023

Pappersbrödpåsar och papperspåsar är mycket populära förpackningslösningar inom take away-industrin. Även om de kan verka likartade finns det vissa skillnader mellan dem som gör att den ena lämpar sig bättre för vissa ändamål än den andra. I detta blogginlägg kommer vi kortfattat att jämföra pappersbrödpåsar och papperspåsar, deras användningsområden och egenskaper samt tryckalternativ.

Användningen av pappersbrödpåsar och papperspåsar

Pappersbrödpåsar används för att förvara bakverk och hålla dem fräscha och varma. De utgör en praktisk lösning för kunder som vill ta med sina nybakade varor på språng. Å andra sidan är papperspåsar mycket mångsidiga och har ett bredare användningsområde än bara för bröd och bakverk. Till exempel används papperspåsar av hamburgerbarer och smörgåsrestauranger för att packa take away-menyer. Papperspåsar används dock inte enbart inom take away-matindustrin – de används också för att transportera varor som livsmedel och presenter. Men vad skiljer dessa två typer av papperspåsar åt? Låt oss ta en närmare titt.

Plan botten kontra blockbotten

För det första tillverkas papperspåsarna med olika bottenkonstruktioner. Pappersbrödpåsar har en klämbotten som håller bakverken säkert på plats under transporten och förhindrar att de kläms ihop. Å andra sidan har papperspåsar en blockbotten som kan vecklas ut för att rymma olika produkter. Papperspåsar erbjuder generellt sett mer utrymme för fler och större föremål.

Pappersvikt

Pappersvikten, det vill säga tjockleken på pappret, är en annan viktig skillnad att beakta när man väljer mellan de två typerna av papperspåsar. Pappersbrödpåsar tillverkas exempelvis av tunnare papper, vanligtvis runt 40 g/m², eftersom de enbart är avsedda för att transportera lättare föremål som bakverk. Om för många produkter läggs i påsen kan den gå sönder. Papperspåsar tillverkas å andra sidan av tjockare, kraftigare papper, vanligtvis mellan 70 g/m² och 90 g/m², för att klara av tyngre produkter.

Slutligen, när du väljer mellan pappersbrödpåsar och papperspåsar för ditt företag, är det viktigt att ta hänsyn till de olika bottenkonstruktionerna och papprets tjocklek. Valet beror helt på vad påsarna ska användas till. Ska de bära bakverk som baguetter och croissanter eller är de avsedda för större matbeställningar som hamburgermenyer?

100 % anpassningsbara papperspåsar

Även om det finns skillnader i användningsområden mellan pappersbrödpåsar och papperspåsar har de mycket gemensamt när det gäller anpassnings- och tryckmöjligheter. För det första kan båda typerna av papperspåsar tillverkas av både vitt och brunt papper. Det vita pappret är ett populärt val för företag som önskar en livfull och färgstark design på sina påsar, medan företag som väljer bruna papperspåsar oftast föredrar en enklare design för ett mer naturligt och rustikt utseende.

Papperspåsar finns dessutom i olika storlekar för att passa olika bakverk och produkter. Papperspåsar finns dock generellt i större storlekar för att rymma större beställningar. Papperspåsarna har även små skillnader i sina egenskaper som gör varje påse unik. Till exempel kan papperspåsar tillverkas med eller utan handtag, medan brödpåsar kan utrustas med ett fönster för att visa bakverken inuti. Dessutom erbjuder pappersbrödpåsarna fler unika alternativ, som baguettepåsar och till och med wicketpåsar.

När det gäller tryckning möjliggör påsarnas platta yta många trycktekniker. Du kan få din logotyp och design tryckt på båda sidor av påsarna och har obegränsade möjligheter att visa upp ditt varumärke på bästa sätt. Till exempel trycker vi våra anpassningsbara pappersbrödpåsar och papperspåsar med Pantone-färger för att säkerställa att påsarnas färger blir exakt som önskat. Upptäck de oändliga anpassningsmöjligheterna och hitta det som passar perfekt för ditt företag i vårt utbud av papperspåsar.

bolsas de papel personalizadas

Vad bör du välja: pappersbrödpåsar eller papperspåsar?

Sammanfattningsvis skiljer sig pappersbrödpåsar och papperspåsar åt när det gäller bottenkonstruktion och papperstjocklek. Trots detta erbjuder båda typerna av påsar oändliga anpassningsmöjligheter, såsom färger, storlekar och tryckalternativ. I slutändan beror valet av den perfekta påsen för ditt företag på dina behov, eftersom pappersbrödpåsar och papperspåsar har unika egenskaper som gör att den ena lämpar sig bättre för vissa ändamål än den andra.

 

Alla blogginlägg →