fbpx
← Tillbaka till bloggen

Hur man utformar anpassade brödpåsar som de stora märkena

Av Nikita Nielsen · 10. augusti 2023

Precis som de stora varumärkena kan du skapa skräddarsydda papperspåsar som lämnar ett bestående intryck på alla som ser dem. Det är viktigt att ha en design som återspeglar ditt varumärkes identitet och, viktigast av allt, skiljer dig från konkurrenterna. Låt oss ta upp några av de viktigaste delarna som behövs för att skapa en effektfull design för brödpåsar och titta på några bra exempel på brödpåsars design från varumärken som vi har arbetat med.

Varför är det viktigt att ha en bra utformning av brödpåsen?

Att ha en bra design på dina brödpåsar är viktigt av många skäl, bland annat för att hjälpa dig att bygga upp varumärkeskännedom och lojalitet bland kunderna. En väldesignad brödpåse gör att dina produkter sticker ut och skiljer sig från konkurrenterna, vilket i slutändan hjälper dig att locka till dig kunder.

Med en design på dina brödpåsar kan du kommunicera relevant information om din varumärkesidentitet och visa exakt vad det handlar om. En iögonfallande design på dina brödpåsar gör att folk kommer ihåg dig och känner igen ditt varumärke nästa gång de ser det.

Vad gör en bra utformning av en brödpåse?

Det finns ingen ”perfekt” utformning av brödpåsar, men det finns många nyckelelement som kan göra en utformning effektiv. En av de viktigaste är förekomsten av en tydlig och lätt igenkännbar logotyp, som skapar varumärkesidentitet och gör den minnesvärd. Att dessutom inkludera element som motiv, mönster och slogans kan bidra till att fånga essensen av ett varumärke och göra det lättare för kunderna att identifiera det i mängden. En design för en brödpåse behöver dock inte många element för att vara effektiv. Enbart en logotyp räcker för att skapa varumärkeskännedom och göra ett bestående intryck på kunderna.

Låt oss ta en titt på några fantastiska brödpåsedesigns från varumärken som vi har arbetat med, för att se hur de har använt olika designelement för att skapa unika och iögonfallande brödpåsar.

L’Épicerie

Den här designen för L’Épicerie innehåller många element som gör den visuellt tilltalande, samtidigt som den är rak och lätt att förstå. Det finns ingen komplicerad information att smälta eftersom designelementen tydligt förmedlar varumärkets identitet och de produkter som erbjuds. Motiven med croissanter och bröd är exempel på ett utmärkt sätt att skapa en koppling mellan varumärket och nybakade varor. Dessutom ger inkluderingen av L’Épiceries webbplats, Instagram och öppettider potentiella kunder all den information de behöver för att hitta dem. Den varierande designen på varje sida av påsen gör dessutom varumärket mer minnesvärt, då kunder kommer att komma ihåg den på grund av dess variation. I det här fallet har L’Épicerie utnyttjat båda sidor för att trycka mönster med relevant information. Sammantaget bidrar de olika designelementen till att etablera varumärkets identitet på ett tydligt och effektivt sätt. 

artic Bakehouse

artic Bakehouse är ett bageri baserat i Prag som specialiserar sig på surdegsbröd och bakverk. Designen på deras brödpåse är ren och minimalistisk med en upprepning av deras logotyp över hela påsen och en stor logotyp i mitten på båda sidorna. Detta upprepade mönster är ett designelement som hjälper till att skapa varumärkeskännedom på ett effektivt sätt och ser till att varumärket är omisskännligt. Dessutom matchar den kraftbruna bakgrundsfärgen perfekt bageriets estetik.

The Poke Zone

Den här designen för The Poke Zone innehåller ett speciellt element som verkligen får den att sticka ut: en poke bowl med ögon, armar och ben i rörelse, som passerar förbi varumärkets logotyp. Detta dynamiska element ger designen en känsla av livlighet och ger varumärket en lekfull image som kan tilltala kunderna. Den skarpa kontrasten mellan den vita bakgrundsfärgen och det svarta trycket framhäver den livliga pokebowlen ännu mer, och användningen av de två färgerna skapar en övergripande ren och estetiskt tilltalande design.

RC-KleinKram

RC-KleinKram är en webbutik som specialiserar sig på att sälja elbilar och relaterade produkter, inklusive tuningdelar, batterier och andra tillbehör. På påsens framsida finns deras logotyp, webbadress och slogan. Deras slogan ”You race, we care!” säger allt som kunderna behöver veta om deras engagemang för god service. Men det som verkligen fulländar designen är att det på påsens baksida finns ett hjulspår som representerar deras varumärkesessens. Dessutom framhäver det vita trycket på den kraftbruna bakgrunden hjulspåret och de andra designelementen på ett sätt som verkligen fångar uppmärksamheten.

Doughnut Time London

I den här designen för Doughnut Time är logotypen placerad i mitten på båda sidorna av påsen och tar upp en stor del av ytan. Både placeringen och storleken gör att logotypen är väl synlig och lätt att känna igen, och enkelheten i att bara ha logotypen ökar varumärkets synlighet ytterligare. Dessutom lämnar donuten i designen ingen tvekan om vilka godsaker som erbjuds. Deras slogan ”It’s always a good time!” ger designen en personlig touch och tilltalar kunderna genom att lova dem en trevlig upplevelse när de köper deras produkt. De gröna pastellfärgerna på den vita bakgrunden skapar dessutom en varm och avkopplande känsla. 

 

Alla blogginlägg →