fbpx
← Tillbaka till bloggen

Hur man köper plastmuggar

Av Steffen Andersen · 10. januari 2024

Plastmuggar kan vara en ganska komplex produkt att beställa, därför kommer vi i den följande guiden att täcka de beslut du behöver fatta innan du beställer. När du beställer plastmuggar måste du faktiskt ta tre beslut på vår kategorisida, detta gäller kvantitet, antal färger och den önskade leveranstiden. Jag kommer att gå igenom skillnaderna nedan.

Antal

Vi samarbetar med två olika tillverkare som finns i Europa. Vi har en tillverkare som kan leverera plastmuggar från 1 000 till 10 000 stycken.  Vår andra tillverkare har en minsta orderkvantitet på 5 000 stycken, och de har ingen gräns för det maximala antalet du kan beställa. Om du köper mer än 200 000 stycken kan leveranstiden vara längre än 6 veckor.

Leveranstid

Vi använder oss av två olika tillverkare av plastmuggar. Vi har en som kan leverera inom tre veckor i mängder från 1 000 till 10 000 stycken, och de kan normalt leverera ännu snabbare. 

Vi samarbetar också med en mer prisvärd tillverkare som har en minimikvantitet på 5 000 stycken. Deras leveranstid är 4-6 veckor, och de erbjuder ingen expressleverans.

Antal färger

För att kunna leverera plastmuggar i mängder från 1 000 stycken på bara tre veckor kan den här tillverkaren bara göra ett Pantone-färgtryck, och du måste välja bland 11 olika färger: vit, svart, gul, rhodaminröd, reflexblå, rubinröd, lila, cyan, varmröd, violett, grön. Vi kan köpa specialfärger för trycket, men då blir leveranstiden och priset högre.

Med vår tillverkare som kan leverera från 5 000 stycken kan vi använda upp till 6 olika Pantone-färger i designen. Det finns inga begränsningar i Pantone-färgerna, så du kan använda praktiskt taget alla färger du vill.

elliot cafe plastic cups for beer by limepack
Elliot plastmugg för hantverksöl

Storlek

Våra plastmuggar finns i 4 olika storlekar och kan användas till flera olika drycker. Med våra plastmuggar från 5 000 stycken kan vi tillverka två typer av 350 ml-muggar, en i standardkvalitet och en i lyxig tjocklek. Standardmuggen är billigare men fortfarande mycket hållbar.

  • 250 ml – Den används oftast för att servera cocktails eller för att dela ut gratisprover. 
  • 350 ml – Denna storlek används oftast för mindre iskaffe, milkshake eller smoothie på ett café eller en juicebar.
  • 350 ml standard – Denna storlek används av många caféer och juicebarer för sin mindre storlek.
  • 450 ml – Det är den perfekta storleken för en öl på fredagskvällen, men den används också för stora milkshakes, iskaffe och olika smoothies.
  • 550 ml – Denna storlek används och föredras av kunder som har långt att åka och behöver den största storleken.

Hur man designar – Färgtryck

När du ska bestämma designen på din plastmugg måste du komma ihåg att välja hur många färger du vill ha i designen. Om du vill köpa mellan 1 000 och 5 000 muggar, kom ihåg att du bara kan välja en färg och att du måste välja mellan 11 färger. Det är viktigt för vårt designteam att veta, så att de kan hjälpa dig att skapa den perfekta designen för dina plastmuggar. Du kan också arbeta med en egen design och ladda upp den tillsammans med din beställning så kommer vårt designteam att se över den innan den går till produktion.

Lock

Du kan också få lock till dina plastmuggar, eftersom diametern på muggarna är 95 mm i alla storlekar, passar locken till alla. Du kan välja mellan kupolformade och platta lock; båda är transparenta.

limepack plastic cup with dome lid
Kupollock

Hur man beställer

I slutet, när du har bestämt vad du vill beställa och vilken kvantitet du är ute efter, fyller du i all information i vårt utcheckningsflöde. Det är viktigt att ange momsnummer eftersom det annars tillkommer dansk moms, som uppgår till 25% av det totala priset.

Leverans

Vår leveranstid för plastmuggar inklusive produktionstiden är inom 3 veckor om du väljer plastmuggar med 1-färgstryck. För större beställningar över 5 000 muggar tar det cirka 4-6 veckor att leverera till den angivna adressen.

Content and Marketing Manager at Limepack

Alla blogginlägg →