fbpx
← Tillbaka till bloggen

En värld av möjligheter med pappersmuggar med logotryck

Av Nikita Nielsen · 6. september 2023

Tryckta pappersmuggar från början

Många tror att pappersmuggar måste vara tråkiga och enkla eftersom det inte går att trycka många färger på dem utan att det blir en väldigt lång process med ännu längre leveranstider. Så var det under lång tid, eftersom pappersmuggarna behövde importeras från Kina. Produktionsanläggningarna i Kina använde alla Pantone-färger, vilket innebar att du behövde betala för varje extra färg som du ville ha i din design.

Nyheter om produktion i Europa

Lyckligtvis förändrades detta tack vare att några produktionsanläggningar för tryckta pappersmuggar öppnades i Europa. De tog ett annat grepp om tryckta pappersmuggar – deras insikt var att det viktigaste med pappersmuggar är trycket. De förstod att personalisering och varumärkesprofilering var på frammarsch. De beslutade sig för att trycka sina pappersmuggar med CMYK-färger istället för Pantone-färger, vilket innebar att du kunde använda alla färger i din design utan att behöva betala extra och oroa dig för kvaliteten. Leveranstiderna blev också ännu snabbare med europeiska tillverkare, ner till bara 3 veckor, och ännu bättre var de låga CO2-utsläppen under transporten.

Varför behöver vi dessa möjligheter?

Du skulle kunna svara på frågan med bara ett ord, varumärkesprofilering, men det är för enkelt. I en värld med fler valmöjligheter och en konkurrent precis runt hörnet behöver du ett sätt att differentiera dig från dina konkurrenter. Det finns massor av sätt för dig att differentiera ditt företag från dina konkurrenter. Det kan vara pris, kvalitet etc, och alla de vanliga sätten, men det viktigaste är att hitta det som särskiljer dig och använda det som din styrka när du berättar historien om ditt företag.

© Limepack. Pappersmugg med dubbla väggar och tryck

Hur använder vi möjligheterna?

Det är lättare sagt än gjort, men det du måste börja med är att ta reda på vad du vill vara känd för. Vill du vara känd som den billigaste, snabbaste, ditt miljöfokus eller den bästa kundservicen? Det finns inga rätt eller fel i den här frågan, utan du måste hitta det som passar dig och ditt företag bäst. Detta kommer att vara din främsta fördel och vad du måste kommunicera hela tiden när du får chansen.

© Limepack. Pappersmugg med enkel vägg och logotyp

Varför pappersmuggar?

Pappersmuggar med tryck är ett perfekt verktyg för att få ut ditt budskap. Det finns flera anledningar till detta och jag ska försöka lista några av dem. Som tidigare nämnts trycker vi nu främst pappersmuggar med fullfärgstryck, vilket gör att vi kan använda större delen av färgspektrumet och blanda färgerna utan några begränsningar. Detta gör att du kan kommunicera budskap precis som du vill.

© Limepack. Pappersmugg med enkel vägg och tryck

Med pappersmuggar kan du använda hela ytan för din design, vilket ger dig en 360-graders design. Alternativet med 360 grader gör det möjligt för dig att välja mellan att ha samma design runt hela koppen eller att välja att ha olika budskap på varje sida. Enligt min mening är ingen bättre än någon annan, utan det handlar om hur du strukturerar din design.

Pappersmuggar erbjuder också ett brett utbud av olika variationer. Det finns två standardtyper: enkelvägg och dubbelvägg, men det stannar inte där. Du kan också få pappersmuggar med räfflad vägg (vilket innebär att den har ett extra lager med räfflor) eller puckelvägg (det extra lagret används för att skapa små pucklar med luft i dem). Som exklusiva muggar kan du få varmfolierade muggar där vi kan trycka med guld- eller silvermetallfärger. Vi kan också göra kupongmuggar, där du kan ge din kund en kupong eller ett direktmeddelande i handen.

Sist men inte minst ger pappersmuggarna dig många intryck när du eller dina kunder går runt på gatan med dina märkta pappersmuggar.

Vi på Limepack hjälper dig gärna med din design, och innan vi skickar den till produktion ser vi till att du får ett 3D-prov av din pappersmugg. Det är dags för dig att utforska en värld av möjligheter

Alla blogginlägg →