fbpx
← Tillbaka till bloggen

Design av vita vs kraftbruna brödpåsar

Av Nikita Nielsen · 10. augusti 2023

Det finns några viktiga överväganden som du måste ha i åtanke när du utformar dina skräddarsydda pappersbrödpåsar. En viktig aspekt är hur valet mellan anpassade vita och kraftbruna brödpåsar kan påverka det slutliga trycket på brödpåsarna. 

Låt oss prata om skillnaderna och ta en titt på några bra exempel på design av både vita och kraftbruna brödpåsar från varumärken som vi har arbetat med.

Tryck på bruna brödpåsar av kraftpapper

Företag, speciellt bagerier, väljer ofta dessa brödpåsar för deras naturliga och rustika utseende. Kraftbrunt papper har en naturlig fiberstruktur som ger det en något grovare look och känsla, och detta påverkar den slutliga designen på brödpåsen, särskilt om djärva och livfulla färger används. Detta beror på att kraftpapprets absorberande förmåga gör att färgerna tappar i intensitet, vilket resulterar i en mer dämpad framtoning. Även om du kan välja vilken obeströdd Pantone-färg som helst för din design är det viktigt att tänka på denna faktor när du väljer kraftbruna brödpåsar.

Om du vill att din design ska sticka ut och se skarp ut är det bäst att välja mörkare och mer mättade färger, såsom svart. Dessutom, om du håller designen på brödpåsen så enkel som möjligt, kommer du att uppnå bättre tryckresultat.

Ta en titt på de fantastiska brödpåsedesignerna från varumärkena BROT & BUREK och artic Bakery nedan, som har hållit sin design enkel med få färger och endast inkluderat sin logotyp och text.

BROT & BUREK

artic Bakery

Tryck på brödpåsar av vitt papper

Vita pappersbrödpåsar har en ren och slät yta som är perfekt för att trycka mönster med livliga färger. Det är därför företag som vill ha en färgglad och livlig design på sina anpassade papperspåsar ofta väljer en vit bakgrund. Den vita ytan skapar en tydlig kontrast mellan bakgrunden och tryckfärgerna, vilket gör att designen verkligen sticker ut och fångar all uppmärksamhet.

Ta en titt på dessa fantastiska mönster från Bäckerei Bariş och Tisha Hygiene. Bäckerei Bariş har valt en livlig orange färg för sin logotyp, vilket skapar en skarp kontrast mot den vita bakgrunden. Tisha Hygiene har valt en livlig blå färg för att framhäva och dra uppmärksamhet till molndesignelementet i deras logotyp. Genom att använda livfulla färger på en vit bakgrund kommer båda designerna garanterat att lämna ett bestående intryck.

Slutsats

Att välja mellan vita och kraftbruna pappersbrödpåsar kan påverka den slutgiltiga tryckta designen. Kraftbruna brödpåsar har en rå, naturlig estetik och lämpar sig bäst för enkla mönster och mörka färger som svart. Å andra sidan har vita pappersbrödpåsar en ren och slät yta, vilket gör dem idealiska för att trycka levande mönster på grund av den tydliga kontrasten mellan bakgrunden och tryckfärgerna. Detta är faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du utformar de perfekta skräddarsydda brödpåsarna i papper för ditt företag.

Alla blogginlägg →