fbpx
← Tillbaka till bloggen

Hur man köper wrappapper

Av Nikita Nielsen · 27. november 2023

När det gäller wrappapper arbetar vi med två tillverkare, vilket ger dig också ett par extra alternativ och val som du bör göra när du köper wrappapper. Några av de val du bör göra hittar du på vår kategorisida, eftersom de två tillverkarna har något olika fördelar. Jag kommer att gå igenom de val du bör göra nedan.

Leveranstid

Vi arbetar med en tillverkare baserad i Storbritannien, och deras standardleveranstid är 3 veckor från godkännande av design. Den andra tillverkaren vi arbetar med är baserad i Österrike, och deras standard leveranstid är 6 veckor. Med båda tillverkarna kan vi ibland få dem att leverera något snabbare än deras standard leveranstider om du har bråttom, men vänligen kontakta oss om du behöver detta. Kvantitet De två tillverkarna har också olika minsta orderkvantiteter. Vår tillverkare i Storbritannien har en minsta orderkvantitet på 1 000 stycken, men beroende på vilken storlek du väljer kan du faktiskt få två delar till priset av en. Tillverkaren i Österrike har en minsta orderkvantitet på 30 000 styck, vilket beror på deras stora produktionsanläggning men det innebär också att deras pris per styck är mycket lägre än tillverkaren i Storbritannien.

Bestruket eller inte bestruket?

Det sista du måste välja på kategorisidan är om du vill ha papperet bestruket eller inte. Vår tillverkare i Storbritannien kan bara tillverka wrappappret utan bestrykning, medan tillverkaren i Österrike kan tillverka det både med och utan bestrykning. Vad betyder det då att omslagspappret är bestruket? Skillnaden är att med bestrykning kommer det att finnas ett litet lager PE-plast på papperet, så att papperet är mer motståndskraftigt mot våt mat som saftiga hamburgare och röda biffar.

Storlek

Vår tillverkare som producerar wrappapper från 1 000 st kommer alltid att trycka det i storleken 500×335 mm, men vi erbjuder gratis skärningar så att du kan få så många mindre skärningar av arket som du vill, så länge de minsta skärningarna är 10×10 cm. Detta innebär också att om du t.ex. vill ha storleken 250×160 mm, så får du faktiskt två stycken till priset av ett. Vi kan också erbjuda ett dubbelt ark i storleken 500×700 mm till dubbla kostnaden.  Hos vår andra tillverkare trycks det fettbeständiga papperet i rullar och skärs sedan till ark. Vi erbjuder standardskärningar på 400×300 mm och 500×400 mm, men vi kan tillverka dem i både mindre och större storlekar och justerar priset efter hur många kilogram du får.

CMYK eller Pantone

Båda tillverkarna trycker som standard wrappappret med Pantone-färger, vilket innebär att det finns ett brett spektrum av färger att välja mellan. Du kan bara få upp till två färger i designen med Pantone-färger, och om du vill ha fler än två färger i designen kommer den att tryckas med CMYK-färger istället. Det fina med CMYK är att du kan få så många färger i designen som du vill utan att behöva betala extra. Med Pantone-färger skulle du behöva betala för varje extra färg du vill ha i designen. Det finns inga begränsningar i vilka Pantone-färger du kan välja mellan. Du kan också välja att få dem tryckta med Pantone-färger, där du kan välja mer specifika färger. Tryckmetoden för det fettbeständiga pappret med logotyp är offsettryck hos båda tillverkarna.

Hur designar man?

När det gäller designen av wrappappret kan du antingen välja att göra designen själv eller så hjälper vi gärna till eller gör det åt dig. Om du vill göra det själv ska du bara ladda ner mallarna direkt från den produkt du väljer att använda.
Alla blogginlägg →