fbpx
← Tillbaka till bloggen

Hur man köper matbägare

Av Steffen Andersen · 9. januari 2024

Om du inte är säker på hur du får tryckta matbägare har vi nedan gjort en liten guide om några av de saker du måste ta hänsyn till. Låt oss sätta igång.

Storlek

Det första du måste ta hänsyn till är storleken på bägarna. Våra matbägare finns i två storlekar som används mycket för to-go-mat eller för att frysa ner glass eller yoghurt för att sälja i stormarknader. De tillgängliga storlekarna är 300 ml och 480 ml.

  • 300 ml – Denna storlek används främst av kaféer, restauranger eller glassbarer som antingen serverar fruktskivor, glass eller mindre sopprätter.
  • 480 ml – Denna storlek är perfekt för frozen yoghurt och glass som fryses ner och säljs i livsmedelsbutiker. Den används också i stora storlekar för to go-soppa.

Lock

Locken finns i en storlek och passar perfekt till båda storlekarna av matbägare. Locken är avsedda för en toppdiameter på 90 mm, vilket innebär att de även kan köpas och användas på pappersmuggar. Locken är utmärkta om du vill servera varm mat och vill hålla den varm under en längre period, men de är naturligtvis också nödvändiga när du vill sälja fryst yoghurt och glass i stormarknader.

Hur designar man?

Det fina med matbägare är att du kan trycka på hela ytan, både på sidan och toppen av locket, vilket ger dig möjlighet att få exakt den design du är ute efter. Vi använder fullfärgstryck (CMYK) vilket innebär att du kan använda så många färger i designen som du vill. När du ska börja designa matmuggar kan du ladda ner vår designmall, där du får tre olika mallar: en för bägarens yta, en för lockets kant och en för lockets ovansida. Om du vill att vi ska hjälpa dig med designen kan du skicka ditt designmaterial till oss, så kan vi hjälpa dig att sätta upp det.

red limepack soup cup with lid

 

Hur man beställer

När du har bestämt dig för vad du vill beställa och vilken kvantitet du är ute efter, måste du fylla i all information i vårt utcheckningsflöde. Det är viktigt att ange momsnummer eftersom dansk moms annars kommer att läggas till med 25% av det totala priset.  När du har slutfört beställningen ska du skicka de tre olika designfilerna till din Limepack-representant.

Leverans

Vår leveranstid för matbägare är 3 veckor från det att designen är godkänd och vi har mottagit betalningen. Om du har en deadline, vänligen meddela oss, eftersom vi ibland kan pressa produktionen att gå snabbare.

Content and Marketing Manager at Limepack

Alla blogginlägg →