fbpx
keyboard_backspaceTillbaka till bloggen

De 12 bästa pappersmuggarna vi har sett

Av Steffen Andersen · 16. april 2020

Bland våra kunder har vi en mängd olika branscher representerade. Vi hjälper företag över hela Europa att designa och ta fram den perfekta pappersmuggen. Vårt designteam har skapat över 3000 olika designade pappersmuggar. Olika användningsområden och önskemål har resulterat i mängder med kreativa, attraktiva designs – och vi vill dela med oss av de 12 bästa!

I denna artikel kan du läsa om designresultaten och vad som gör dem unika. Tryckta produkter är ett effektivt sätt att marknadsföra ditt företag på. Utforska möjligheter och inspireras gällande din trycka to-go paketering! 

Vi trycker alla pappersmuggar med CMYK-färger vilket gör det möjligt att trycka din design i mängder av olika färger, helt utan extra kostnad.

PAM ROASTERY

Pam Roastery var ute efter en tillfällig design som speglade deras två olika verksamheter; kafé och konstgalleri. Resultatet visat nedan illustrerar den kända konstnären Dali med en kopp kaffe i handen. Pam Roastery önskade en design där det var enkelt för personalen att markera om något extra adderades i kaffet, såsom exempelvis mjölk. I designen inklureas namnet till deras sociala medier vilket underlättar för kunden om hen önskar interagera ytterligare med företaget. För Pam Roastery var det viktigt att välja de miljövänligaste pappersmuggarna och visa att de stödjer klimatet. De valde därför våra FSC-certifierade muggar tillverkade av 100% växtbaserat material. Läs mer om FSC och dess innebörd här.

ELLIOT – Kaffe och Öl

Elliot har en genomgående röd tråd i sin branding. Det orangea locket har blivit lite av ett signum. I designen har de olika typer av karaktärer med deras to-go mugg i handen – en illustration som visar att alla är välkomna hos Elliot! Den vita logotypen mot den gråa bakgrunden skapar en tydlig kontrast och framhäver både motivet samt logotypen – och inte minst det orangea locket.

Kaffe kareten

Kaffe Kareten har en en kaffevagn i Århus som du besöker olika event med och serverar kaffe. Designen som omsluter deras pappersmuggar illustrerar deras affärsidé med kaffevagnen samt en kaffekopp som representerar deras fysiska kafé på ett minimalistiskt vis. Designen innehåller även kontaktinformation samt adressen till kafét så att kunderna från eventet kan besöka dem på plats. De naturnära färgerna ger ett genuint och naturnära intryck.

JUSTE

JUSTE:s affärsidé är att sälja produkter direkt från den lokala producenten till konsumenten utan mellanhänder till ett förmånligt pris. Designen av JUSTE:s pappersmuggar omsluter hela pappersmuggen från topp till botten. Landskapet, djuren och färgerna för direkt tankarna till lantbruk. Denna design hjälper JUSTE att tydliggöra sin affärsidé för kunder samt potentiella kunder. Logotypen är placerad i mitten av designen med djurens blickar riktade. Logotypen, webbsidan och sociala medier hamnar i centrum!

BOGØ sandwich

Designen som pryder BOGO sandwich andas företagets slogan “skapat med kärlek”. De hjärtformade äpplena representerar passionen företaget har för mat och den mat de serverar sina kunder i synnerhet. Kärlekens färg pryder muggens yta och förtydligar BOGO:s budskap ytterligare. I botten av pappersmuggen kan kunden hitta till social medier samt se att muggen går att återvinna.

BEHAG DIN SMAG

Behag din smag har valt en design som drar till sig uppmärksamhet. Pappersmuggen pryds av en detaljerad logotyp som framhävs av den klara, orangea färgen. Färgen framhäver både logotyp samt information gällande deras sociala medier. Bakgrundens mönster består av dryck och mat som kunden kan köpa hos Behag din smag. Mönstret är i en svagare vit färg vilket inte drar fokus från logotypen, utan kompletterar stilrent när pappersmuggen väl är tryckt. 

ADLER APOTHEKE

Adler Apotheke har valt en design som visar att de är mer än bara ett vanligt apotek. Adler Apothekes kunder kan bland annat avnjuta en kaffe efter att de har hämtat sina mediciner. Designens ena sida pryds av en medarbetare som representerar apotekets verksamhet, den andra sidan visar praktisk information för kunden gällande öppettider samt kontaktuppgifter. Bakgrundsfärgen associeras ofta med medicinska sammanhang vilket gör att muggen särskiljer sig från andra kaféers pappersmuggar.

BEANERY SPECIALTY COFFEE 

Beanery specialty coffee har valt färgglada, lekfulla pappersmuggar med ord sorterade i regnbågens färger. Alla ord som finns med i designen representerar något som går att finna på deras kafé. Muggen får ett andra syfte – en meny. Kunden kan läsa om alla godsaker som erbjuds, och vem vet, kanske blir sugen på något nytt till nästa gång. Den grå bakgrunden gör texten lättläst och igenkännbar.

RASMUS PREHN

Pappersmuggar med tryck kan användas vid mängder av olika tillfällen. Ett exempel visas nedan, nämligen en politisk kampanj för en specifik kandidat. Rasmus Prehn är en dansk politiker som ställer upp i det nationella valet. Designen innehåller en bild på Prehn, hans slogan, personlig information samt partiets logotyp. Denna typ av design och pappersmugg fungerar på så vis som ett alternativt visitkort. Designen är dubbelsidig vilket gör budskapet tydligt att se oavsett hur konsumenten håller pappersmuggen.

KIRKEKAFFE

Kirkekaffe har valt en minimalistisk approach gällande utseendet och designen av deras pappersmuggar. Muggens ena sida pryds av deras logotyp i fetstilade bokstäver, den andra sidan av en QR-kod där kunden enkelt kan signa upp sig på deras nyhetsbrev. Designen innehåller både FSC-och BIO-symbol, vilket framhäver företagets värderingar gällande miljön.

Samsung express repair

Samsung express repair har en heltäckande design vilket innebär att hela pappersmuggens yta täcks av trycket. Kontrasten mellan den svarta bakgrunden och det vita trycket tydliggör texten och budskapet. Symbolerna representerar de vanligaste produkterna som de hjälper till att laga samt direktinformation vilket underlättar för kunden. Att pappersmuggen är tillverkad av växtbaserat material och har FSC-certifiering framgår genom symbolerna på muggens bottenkant.

WAGNER Maschinen

Denna design för Wagner Machinen är speciellt framtagen för de branschmässor som de ställer ut på. Designen är informativ då den innehåller illustrationer av de områden företaget är behjälpliga inom. De gäster som får en mugg från detta företag får snabbt en bild av vad de kan förvänta sig för produkter, om detta inte är nog så finns även en QR-kod där hen kan läsa vidare på deras webbsida. Designen är skapad i företagets färger, vilket skapar en röd tråd och gör dem igenkännbara bland mässans gäster.

Content and Marketing Manager at Limepack

Alla blogginlägg arrow_forward
Gå till Limepack
Följ oss på